АПИ напомня: Проверете валидността на е-винетките си

Президентът организира среща за обсъждане на проблемите при проведените местни избори

Съдът пусна от ареста сина на Миню Стайков

7 души са загинали при газовата експлозия в Словакия

„Пътна полиция”: Катастрофите в страната до момента са около 50

Ердоган: Турция няма да напусне Сирия, докато хората там не я помолят

ИАГ: При покупка на коледна елха да се следи за контролна пластина, глобата е от 50 до 3000 лв. 

Софка и Гринго празнуват в Дубай

Фандъкова към столичани: Бъдете внимателни – както при шофиране, така и при пешеходно придвижване!

Дъщерята на Стоянка Мутафова – Муки: Последните думи, които чух от нея бяха „Обичам те“

Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Пожар изпепели подпокривното пространство на сграда в София

Ангел Джамбазки и Мария Габриел откриха международната конференция „Западни Балкани“ (СНИМКИ)

42-годишен охранител издъхна след сбиване пред пловдивско заведение

Правителството прие разследването срещу главния прокурор и неговите заместници да се провежда от завеждащия инспектората на прокуратурата

Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас 100 кораба всяка година ще увеличат товаропотока на пристанището

%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b0Специализиран терминал за обработка и съхранение на сярна киселина бе открит с тържествена церемония в пристанището на Бургас. Терминалът работи от началото на годината, но във вторник бе официалното му откриване от БМФ „Порт Бургас” ЕАД и „Аурубис България” АД.

„Като представител на местната власт, няма как да не отбележа значението на тази нова и голяма инвестиция. Всяка година приблизително 100 кораба ще увеличат товаропотока в Бургаското пристанище. Това ще даде възможност и за нови работни места към всички фирми, развиващи пристанищна дейност. С благодарност отбелязваме, че по концесионен договор ангажиментът на БМФ Порт Бургас беше да осигури 450 работни места, а към днешна дата те са повече от 950“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който присъства на тържеството и пожела попътен вятър на новата инвестиция.

В словото си Георги Домусчиев, председател на Съвета на директорите на „БМФ Порт Бургас“, отбеляза, че това е най- модерният терминал за сярна киселина в България. „Съоръжението е с вместимост 50 000 тона сярна киселина и с огромен потенциал за товарене, разтоварване от вагони и съхранението и. Най големият ни клиент са „Аурубис“, за което искам да им благодаря, това съоръжение е плод на съвместната ни дейност. Терминалът бе построен за близо година, което е изключително кратък срок“, подчерта Домусчиев. Цялата инвестиция е около 22 милиона лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.