Най-често летим до Лондон за Нова година

Празнуваме и в Рим, Франкфурт и Берлин

Много българи посрещат Новата година зад граница, а други се връщат в родината за да бъдат с близките си. И тази година се запазва тенденцията най-много закупени самолетни билети от българи за коледните и новогодишни празници да са за Лондон, Великобритания.

При пътуванията от чужбина до България в периода от 21 до 31 декември Лондон отново е фаворит с най-много закупени билети. Това се дължи на големия брой български емигранти в Англия, които си идват за празниците.

На второ място по посещение със самолет за празниците е столицата на Италия - Рим, следвана от германските градове Франкфурт и Берлин, отчитат експерти по продажба на самолетни билети.

Около 110 хил. са българите, които ще посрещнат Нова година зад граница. Сред предпочитаните дестинации за празника са Париж, Брюксел и Мадрид. Турция е една от страните, която ще посрещне повече българи тази година, заради спада на курса на турската лира. Но най-предпочитаните места за посрещане на Новата година остават Гърция и Сърбия. По-малко българи са избрали Албания и Македония за посещение в новогодишната нощ. Не са малко и българите (около 3000), които ще посрещнат по-екзотично Новата година. Те ще пътуват до Дубай, Малдивите, Тайланд, Египет и Бали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България