Намалиха броя на жертвите от атаките в Шри Ланка

Властите в Шри Ланка преразгледаха броя на жертвите от бомбените атентати до 253 души, в сравнение с предишните информации за 359 загинали, пише британският The Guardian.

Министърът на здравеопазването коригира броя на жертвите в четвъртък, като се позова на трудностите при идентифицирането на жертвите, заради естеството на бомбените атентати, някои от които са се случили в тесни пространства и някои от телата са били разкъсани на парчета.

Три църкви и три хотела бяха обект на бомбени атентати, а други бомби избухнаха в частен дом и в близост до зоологическата градина в Коломбо. Точният брой на загиналите на всяко от местата все още е неясен, но се смята, че най-смъртоносен е бил атентата в църквата Сан Себастиян в Негомбо, където са загинали около 110 души.

Известно е, че нападателите са били 9 - осем мъже и една жена, местни и добре образовани.

Намаленият брой на загиналите означава, че атентатите в Шри Ланка вече не са най-смъртоносния терористичен акт на Ислямска държава. Серия от бомбени атентати в Багдад през 2016 година доведоха до смъртта на 340 души, а при терористични нападения срещу джамия в Синайската пустиня през следващата година загинаха 311 души.

Коментари

Задължително поле