„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мей предлага на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит

Нападателят, осакатил жена на спирка, страда от шизофрения След събеседване с психолог и психиатър Кючуков е бил освободен

Според бургаски медии това е 26-годишният Живко Кючуков

Мъжът, който нападна възрастна жена вчера на спирка в Бургас, е болен от шизофрения. Това съобщиха от прокуратурата, като се позоваха на експертиза направена преди години. От Центъра за психично здраве отказаха да потвърдят или отрекат за заболяването, защото очакват, резултатите от съдебно-психиатричната експертиза, които ще бъдат предоставени на прокуратурата в понеделник.

От прокуратурата на специален брифинг днес потвърдиха, че нападателят Живко Кючуков е бил регистриран като шизофреник.

Медицинският управител на Центъра за психично здраве в Бургас се позова на лекарския етичен кодекс и заяви, че може да потвърди за заболяването, едва след като прокуратурата и съдът се запознаят с резултата от психиатричната експертиза. Заради високия обществен интерес тя ще бъде изготвена до края на седмицата.

„Нека съдът да се запознае с експертизата и тогава всъщност ще има и подробности около психичното му състояние, около това дали този човек е извършил деянието под въздействие на наркотични вещества, под въздействие на психоза или е психично здрав. Това ще установи експертизата, която ще бъде предадена на прокуратурата.“, заяви д-р Надя Желязкова, управителя на Център за психично здраве – Бургас, цитирана от БНТ.

От Центъра за психично здраве заявиха, че след проведеното вчера събеседване с психолог и психиатър Кючуков е бил освободен и вероятно е у дома си.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. МЯСТОТО НА ПСИХОБОЛНИТЕ Е В ПСИХОБОЛНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ !СВЕТОВНАТА ПРАКТИКА ОТДАВНА Е РАЗРЕШИЛА ТОЗИ И ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ .КАТО ПОДДЪРЖА СЪОТВЕТНИ НОРМАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ, -КЪДЕТО ХОРАТА С ПОДОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СА ПОД ЛЕКАРСКИ НАБЛЮДЕНИЯ И СЪОТВЕТНИ ЛЕЧЕБНИ ПРОЦЕДУРИ .ПИЩА НОРМАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ , ЗА ДА ГИ ОТЛИЧА ОТ ПОДОБНИ , НАМЕРИЛИ МЯСТО В СССР, КОИТО РУСКИТЕ КОМУНИСТИ ИЗПОЛЗВАХА СА БОРБА И РЕПРЕСИЯ С ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ .

  2. И като е опасно луд, да го въдворят в затворено заведение! Утре ще претрепе друг човек, докога ще си измиват ръцете всички институции?

  3. НЯМА ДЪРЖАВА. ИМА ЧИФУТОДЕМОКРАЦИЯ УНИЩОЖАВАЩА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД .ТОЗИ УРОД ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА ЩЕШЕ ДА Е В БЕЛЕНЕ ЗА ТАЗИ ПОСТЪПКА. ХОРАТА ЖИВЕЕХА СПОКОЙНО. ПОМНЕТЕ.

  4. За да убие утре, така ли? Защото е безнаказан, недосегаем! Мястото на тези, дето оставят опасно лудите на свобода, е в пандиза!

  5. В правото съществува принципа за реципрочност. В смисъл, че наказанието не трябва да е по-малко или по-голямо от престъплението. След като този „юнак“ не може да бъде съден, за да се изпълни принципа на реципрочност нека ми го доведат, аз да го ритна един път. Даже няма да обувам зимните. С летните ще го изтрещя! Така, за справедливост. Защото в случая СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА!!!!

    1. така е. има евроатлантически ценности и демократизирано здравеопазване.

    2. В правото реципрочност няма – има законово основание , съгласно което има определени наказания в зависимост от вида и ефекта от престъплението . А реципрочност в наказанието не трябва да има – принципът трябва да е “ зъб – за чене , око – за две “ – за да има наказанието превантивен и назидателен ефект . Ако има елементарна реципрочност – тя важи за приятелски отношения , не за отношения „жертва – престъпник“ . А , че в случая няма справедливост , се вижда и от самолет .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.