30-годишният Александър, който се простреля в Бургас, дава втори шанс за живот на 3-ма души

588 търновци дарили кръв за три месеца

Томислав Дончев за административната реформа: Съпротивата е системна, изключително здрава, зловеща Вицепремиерът лично ще ходи по ведомствата. Борисов: Поемаш и контролираш

Изтича срокът за подаване на данъчни декларации

Николина Ангелкова: От началото на мандата сме редуцирали неохраняемите плажове от 106 на 89

Благородник от кралския двор За първи път Land Rover предлага Plug-In хибридна система

Корабите по река Дунав вече задължително трябва да са с автоматична индикация

Еврокомисар Пиер Московиси: България е следващият член на еврозоната, но първо трябва силна икономика

883 цивилни са убити при въздушните удари на водената от САЩ коалиция в Сирия и Ирак

Пребита и ограбена 75-годишна жена вдигна на бунт жителите на Златарица

Спортният министър: Трябва да се търси лична отговорност при хулиганството

Сестрата на Ким Чен-ун предложи да се ускори обединението на двете Кореи

Какво е “секс бомба”? Отговорът на радио Ереван

“Българска гордост” е понятие още от Средновековието Моята ограда в Созопол е четири пъти по-стара от Америка

САЩ се надяват, че ще бъде постигнат напредък към мир на Корейския полуостров

Нападателят, осакатил жена на спирка, страда от шизофрения След събеседване с психолог и психиатър Кючуков е бил освободен

26-годишният Живко Кючуков

Мъжът, който нападна възрастна жена вчера на спирка в Бургас, е болен от шизофрения. Това съобщиха от прокуратурата, като се позоваха на експертиза направена преди години. От Центъра за психично здраве отказаха да потвърдят или отрекат за заболяването, защото очакват, резултатите от съдебно-психиатричната експертиза, които ще бъдат предоставени на прокуратурата в понеделник.

От прокуратурата на специален брифинг днес потвърдиха, че нападателят Живко Кючуков е бил регистриран като шизофреник.

Медицинският управител на Центъра за психично здраве в Бургас се позова на лекарския етичен кодекс и заяви, че може да потвърди за заболяването, едва след като прокуратурата и съдът се запознаят с резултата от психиатричната експертиза. Заради високия обществен интерес тя ще бъде изготвена до края на седмицата.

„Нека съдът да се запознае с експертизата и тогава всъщност ще има и подробности около психичното му състояние, около това дали този човек е извършил деянието под въздействие на наркотични вещества, под въздействие на психоза или е психично здрав. Това ще установи експертизата, която ще бъде предадена на прокуратурата.“, заяви д-р Надя Желязкова, управителя на Център за психично здраве – Бургас, цитирана от БНТ.

От Центъра за психично здраве заявиха, че след проведеното вчера събеседване с психолог и психиатър Кючуков е бил освободен и вероятно е у дома си.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. МЯСТОТО НА ПСИХОБОЛНИТЕ Е В ПСИХОБОЛНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ !СВЕТОВНАТА ПРАКТИКА ОТДАВНА Е РАЗРЕШИЛА ТОЗИ И ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ .КАТО ПОДДЪРЖА СЪОТВЕТНИ НОРМАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ, -КЪДЕТО ХОРАТА С ПОДОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СА ПОД ЛЕКАРСКИ НАБЛЮДЕНИЯ И СЪОТВЕТНИ ЛЕЧЕБНИ ПРОЦЕДУРИ .ПИЩА НОРМАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ , ЗА ДА ГИ ОТЛИЧА ОТ ПОДОБНИ , НАМЕРИЛИ МЯСТО В СССР, КОИТО РУСКИТЕ КОМУНИСТИ ИЗПОЛЗВАХА СА БОРБА И РЕПРЕСИЯ С ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ .

  2. И като е опасно луд, да го въдворят в затворено заведение! Утре ще претрепе друг човек, докога ще си измиват ръцете всички институции?

  3. НЯМА ДЪРЖАВА. ИМА ЧИФУТОДЕМОКРАЦИЯ УНИЩОЖАВАЩА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД .ТОЗИ УРОД ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА ЩЕШЕ ДА Е В БЕЛЕНЕ ЗА ТАЗИ ПОСТЪПКА. ХОРАТА ЖИВЕЕХА СПОКОЙНО. ПОМНЕТЕ.

  4. За да убие утре, така ли? Защото е безнаказан, недосегаем! Мястото на тези, дето оставят опасно лудите на свобода, е в пандиза!

  5. В правото съществува принципа за реципрочност. В смисъл, че наказанието не трябва да е по-малко или по-голямо от престъплението. След като този “юнак” не може да бъде съден, за да се изпълни принципа на реципрочност нека ми го доведат, аз да го ритна един път. Даже няма да обувам зимните. С летните ще го изтрещя! Така, за справедливост. Защото в случая СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА!!!!

    1. така е. има евроатлантически ценности и демократизирано здравеопазване.

    2. В правото реципрочност няма – има законово основание , съгласно което има определени наказания в зависимост от вида и ефекта от престъплението . А реципрочност в наказанието не трябва да има – принципът трябва да е ” зъб – за чене , око – за две ” – за да има наказанието превантивен и назидателен ефект . Ако има елементарна реципрочност – тя важи за приятелски отношения , не за отношения “жертва – престъпник” . А , че в случая няма справедливост , се вижда и от самолет .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.