Нападателят от Керч бил саможив, със среден успех

Издирват евентуални съучастници

Нападателят от техникума в Керч на Кримския полуостров е бил кротък и саможив младеж, нямал приятели и прекарвал повечето време пред компютъра, в учението постигал среден успех, пишат руски медии, цитирайки роднини и познати. Те твърдят, че Владислав Росляков (18 г.) не е провявал агресивност и са изненадани от деянието му.

В сряда той нахлу в техникума, в който учи, откри безразборна стрелба и взриви бомба, след което се самоуби. Вчера жертвите му нараснаха на 21, след като 16-годишно момиче почина на борда на медицински хеликоптер, който трябвало да я откара в столицата Симферопол. Ранените са над 50, седем от които са в крайно тежко състояние. На някои пострадали са били ампутирани долни крайници, увредени от метални предмети в бомбата.

Подбудите на нападателя още не са ясни. Версиите, които се завъртяха, са, че е бил афектиран от любовен проблем, или че е изпитвал омраза към преподаватели и съученици. Бащата на Владислав е инвалид, били разделени с майка му, която е санитарка в клиника и последовател на сектата “Свидетели на Йехова”.

Имал разрешително за оръжие, а пушката, с която стреля в техникума, била негова. Разследващите подозират, че не е действал сам и издирват евентуални съучастници, както и проверяват дали не е поддържал връзка с екстремисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят