Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Направеното с язовир “Студена” е престъпление За това се изисква особен зъл и гаден талант

Ако достигне 80-90% от своя обем, това може да породи опасни процеси в неговата стена

Това, което е направено с язовир „Студена“, е престъпление! Да унищожиш такъв язовир се изисква особен зъл и гаден талант.

Язовир, който е правен да снабдява с вода град със 100 000 жители и 40 предприятия… и още половин такъв град допълнително (като запас)! Сега този язовир, след като жителите са много по-малко, а предприятията – с пъти по-малко, би могъл да снабдява два и половина днешни Перник-а, ако не и 3…

Вместо това – пустош. Тези хора наистина със своята некадърност ако ги пратим в Сахара, ще вземат по 100 милиона от парите на данъкоплатците и от външен заем и ще започнат да внасят пясък в нея…

Умре ли язовирът, после ще са нужни огромни средства да се възстанови хидро-, био-, еко-, физическото и санитарното му равновесие. Не само флората и фауната ще бъдат убити като се унищожи язовирът, но и стената му ще претърпи деструктивни процеси (нещо от рода на това как къща, в която не се живее, се руши по-бързо).

Стената е като жив организъм, тя диша, тя трябва непрекъснато да изпитва натиск, за да е жива и самооптимизираща се, да преразпределя напреженията и да не допуска възникването на уязвимости и пукнатини. Някой ден, ако не се изследва и приведе в жизнено състояние стената, в случай, че язовирът почне някак да се пълни и достигне 80-90% от своя обем, това може да породи опасни процеси в неговата стена, породени от дългото безводие и изпразването на язовирната чаша.

Наистина – да унищожиш такъв язовир – това е безпрецедентно, аз не знам дали в Европа има друг пример за подобно престъпление.

(от фейсбук)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.