НАП запечата 15 търговски обекта в центъра на Пловдив

15 търговски обекта в центъра на Пловдив са запечатани със заповед на Териториалната дирекция на НАП в града под тепетата за последните 2 седмици, след като от началото на месец август данъчните стартираха масирани проверки.

Те имат за цел да установят отчитат ли собствениците на магазини от централните търговски улици в Пловдив реално оборотите и затова проверките се извършват както в делничните, така и през почивните дни в и след работно време. До момента щателно са проверени 40 обекта, като в 25 от тях са установени нарушения.

17pl4011-1Най-честите са неиздаване на фискален бон или установяване на разлика между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство продажби, липса на реквизити във фискален бон (брой, количество и вид на продажбата), липса на необходимите документи и други. От началото на акцията са издадени 15 заповеди за запечатване на търговски обекти, а пловдивските данъчни са поставили на 24-часово наблюдение, фискалните устройства на най-рисковите обекти, чрез изградената дистанционна връзка с НАП.

Под непрекъснато наблюдение са и част от обектите, които наскоро са сменили собствениците си.

„Централната градска част е мястото, което е най-посещавано от гостите на Пловдив. НАП няма да допусне нарушения на данъчно-осигурителните закони и некоректно отношение към клиентите. Контролните действия се прилагат и ще се прилагат към всички, независимо от дейността, която развиват - от хотели и ресторанти до малки търговски обекти“, коментира директорът на НАП-Пловдив Венелин Найденов.

Той допълни, че акцията е безсрочна, а сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни нарушения могат да се подават нонстоп на телефон 0700 18 700 или по електронната поща на [email protected].

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България