Наркодилър застрелян докато пие кафе (обзор)

Жертвата била осъждана два пъти за продажба на дрога

Килъри пребили приятеля му

Млад мъж, осъждан два пъти за продажба на дрога, бе показно разстрелян в Перник. Смъртоносните гърмежи проехтели към 3 часа до заведение “Малибу” в центъра на града.

Жертвата Робърт Величков (25 г.) бил издебнат от двама маскирани убийци, които пристигнали пеша. Мъжът бил със свой приятел и пиел кафе, когато килърите се приближили и открили огън. Величков паднал мъртъв с няколко куршума в тялото. Приятелят му пък хукнал да бяга и паднал на земята. Според очевидци стрелците го настигнали и го пребили, но го оставили жив.

Малко след това районът бил отцепен от полиция. Лекари пък само констатирали смъртта на Робърт. Всички изходи на града били блокирани от униформени, но до редакционното приключване на броя гангстерите не бяха заловени. Предполага се, че те са избягали с автомобил, който ги е чакал край мястото на покушението. Свидетели разказаха, че до трупа на младия мъж се събрали негови познати, които ридаели: “Роби, стани, събуди се.”

Перничани разказаха, че Робърт Величков наскоро излязъл от затвора. Той имал две ефективни присъди зад гърба си – едната от десет месеца, а другата от година и два месеца. Местни сайтове писаха, че убитият бил част от бандата на Печения. Той е сочен за наследник на Райко Кръвта, който бе разстрелян през 2005 г. Смята се, че Робърт Величков бил близък и с друг местен кримигерой Валентин Кирилов-Пуйката. Негови приближени се издирват от няколко дни под дърво и камък след серия от взривени банкомати. Заради това в Перник се носят слухове, че убийството на Робърт може да е свързано с разкритата банда, която атакувала устройства за пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право