Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Натовски началници похвалиха България като важен и лоялен партньор

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев e официален гост на финалния етап на учението на френския Корпус за бързо реагиране „TRIDENT JAGUAR 2017“ на полигона Ново село.

Президентът и официалните гости бяха приветствани от ръководителите на учението от българска страна ген. лейтенант Любчо Тодоров и от страна на Щаба на съюзното командване на НАТО по трансформациите – адмирал Манфред Нилсън, предаде „Фокус“.

Според ген. лейтенант Тодоров учението цели проверка на способността на страната-домакин, каквато е България, да осигурява поддръжка по време на съвместни действия на партньорските военни сили и ще развие способността на нашите военни части за съвместни действия и ще подобри сътрудничеството, взаимоотношенията, и ще повиши партньорското доверие.

Адмирал Нилсън заяви, че през последните 13 години България се е доказала като лоялен партньор и има съществен принос в различни операции на Алианса от Косово, през Афганистан, до Украйна. Според адм. Нилсън днешното учение демонстрира готовността на НАТО за провеждане на съвместни операции по границите на Алианса по време на кризи и съществено ще подобри взаимодействието на представителите на различните въоръжени сили.

„Без съдействието на България подобно бойно разгръщане на би могло да бъде защитено“, заяви командирът на Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция, генерал-лейтенант Тиери Корбе.

Президентът Радев присъства и на демонстрацията на командния център на учението, откъдето се ръководи хипотетично разрешаване на кризата с определена държава.

Учението на Корпуса за бързо реагиране-Франция приключва на 17 март в България и Норвегия. В него участват близо 1 000 военнослужещи от 25 държави. На учебен полигон „Ново село“ е разгърнат Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция. Учението „TRIDENT JAGUAR 2017“ е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. естествено, че юе ни хвалят – кат сме идиоти безплатно да поемем ролята на фронтова линия….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.