„Туитър“ блокира повече от 1000 акаунти по подозрение за руска пропаганда

Кола излетя на пътя край Банско, четирима ранени

Буря е повредила части от руски ракетен комплекс С-400, пътуващ за Китай

Тереза Мей: Втори референдум във Великобритания за Брекзит няма да има

Рокпевецът Том Пети е починал от свръхдоза от седем лекарства

Косовската полиция не предвижда специални мерки за сигурност при визитата на сръбския президент

Еротична екстраваганца от Франсоа Озон Страхотната мацка Марин Вакт с главна роля в “Double Lover”

Пентагонът: Операцията на Турция в Африн няма да повлияе на двустранните отношения

Джеймс Матис: Изправени сме пред все по-голяма заплаха от ревизионистки сили като Китай и Русия

Правителствена парализа в САЩ, в Сената не се споразумяха за бюджета

Сергей Лавров: Ядреното споразумение с Иран няма да оцелее, ако САЩ се оттеглят от него

Хиляди младежи протестираха в Будапеща с искане за образователна реформа

Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Натовски началници похвалиха България като важен и лоялен партньор

Адмирал Манфред Нилсън

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев e официален гост на финалния етап на учението на френския Корпус за бързо реагиране „TRIDENT JAGUAR 2017“ на полигона Ново село.

Президентът и официалните гости бяха приветствани от ръководителите на учението от българска страна ген. лейтенант Любчо Тодоров и от страна на Щаба на съюзното командване на НАТО по трансформациите – адмирал Манфред Нилсън, предаде „Фокус“.

Според ген. лейтенант Тодоров учението цели проверка на способността на страната-домакин, каквато е България, да осигурява поддръжка по време на съвместни действия на партньорските военни сили и ще развие способността на нашите военни части за съвместни действия и ще подобри сътрудничеството, взаимоотношенията, и ще повиши партньорското доверие.

Адмирал Нилсън заяви, че през последните 13 години България се е доказала като лоялен партньор и има съществен принос в различни операции на Алианса от Косово, през Афганистан, до Украйна. Според адм. Нилсън днешното учение демонстрира готовността на НАТО за провеждане на съвместни операции по границите на Алианса по време на кризи и съществено ще подобри взаимодействието на представителите на различните въоръжени сили.

„Без съдействието на България подобно бойно разгръщане на би могло да бъде защитено“, заяви командирът на Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция, генерал-лейтенант Тиери Корбе.

Президентът Радев присъства и на демонстрацията на командния център на учението, откъдето се ръководи хипотетично разрешаване на кризата с определена държава.

Учението на Корпуса за бързо реагиране-Франция приключва на 17 март в България и Норвегия. В него участват близо 1 000 военнослужещи от 25 държави. На учебен полигон „Ново село“ е разгърнат Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция. Учението „TRIDENT JAGUAR 2017“ е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. естествено, че юе ни хвалят – кат сме идиоти безплатно да поемем ролята на фронтова линия….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.