Научна конференция за Васил Левски провеждат на 22 и 23 юни в Карлово

Национална научна конференция на тема "Васил Левски и Вътрешната революционна организация в борбата за национално освобождение" ще се проведе на 22 и 23 юни в Карлово.

Организатори на форума са Министерство на културата, Национален музей "Васил Левски", Община Карлово, Институтът за исторически изследвания при БАН и Фондация "Васил Левски".

В конференцията ще участват 45 научни работници от ИИИ при БАН, преподаватели от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", музейни, архивни и библиотечни специалисти.

Форумът ще се води от проф. Пламен Митев, един от най-изявените изследователи на Българското възраждане.

Сред участниците са и утвърдени изследователи на живота и личността на Апостола като доц. Огняна Маждракова - Чавдарова, доц. Пламен Божинов, доц. Димитър Цанев и др., и млади учени от БАН и други институции, насочили своите исторически дирения към тази тема, винаги предизвиквала интереса на всички българи.

Конференцията е сред най-значимите прояви, включена в националната програма, посветена на 180-годишнина от рождението на Васил Левски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони