Националите с мил жест към Чочев

Родните футболни национали продължиха да затвърждават подкрепата си към съотборника си Ивайло Чочев. Полузащитникът на „Палермо“ получи зловеща контузия по време на дуела с Черна гора (1:1) миналия петък. През второто полувреме той счупи капачката на коляното си, както и скъса сухожилие на десния крак.

Травмата ще извади бившият футболист на ЦСКА от терените за поне половин година, а футболистите на Петър Хубчев се появиха на стадион „Фадил Фокри” с фланелки с надпис: „Чочев, чакаме те! Винаги заедно”.

Повече от три часа е продължила операцията на коляното на национала в клиника в Монца през изминалата неделя. Хирургическата интервенция бе извършена от професор Фердинандо Батистела, а от „Палермо“ обявиха, че операцията е успешна.

„Чочев ще отсъства от игра между 6 и 8 месеца“, прогнозираха от италианския клуб.

Младежките национали на България също изразиха подкрепата си към футболиста.

"Иво, бъди силен. Ние сме с теб" - така се обърнаха към Чочев момчетата от младежкия състав на България в специално видео обръщение.

Травмата е втора тежка за играча. През ноември 2018-а година той се завърна в игра след 6-месечно отсъствие от терените. През месец май Чочев получи травма в глезена. След дълга рехабилитация и тренировки по индивидуален план юношата на "Чавдар" (Етрополе) се завърна едва половин година по-късно. Постепенно започна да трупа игрови минути в клубния си тим и си възвърна титулярното място, заради което бе повикан от Петър Хубчев за квалификациите за Евро 2020.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ