Националният балет на Косово представи спектакъла „Ромео без Жулиета“ в Русе

По инициатива на народния представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев, Националният балет на Косово, с директор Ахмет Брахимаи, представи спектакъла „Ромео без Жулиета“ в Русе. „Аз съм изключително радостен и щастлив да видя как тази вечер толкова много хора са дошли да гледат нашите гости от Националния балет на Косово“, заяви Нунев.

Спектакълът с участието на Синан Кайтози, Теута Красничи, Виолце Лугичи и др. се игра в Голямата зала на Доходното здание. Балетът гостува за първи път в Русе.

В този контекст депутатът отбеляза, че събитието е скромен принос към един от основните приоритети на завършилото преди около 3 месеца Българско председателство на Съвета на ЕС, а именно – свързаността и европейската перспектива за държавите от Западните Балкани. „Тази постановка ще бъде един мост за добрите добросъседски отношения, за мир между народите на Балканите“, подчерта народният представител.

Танцовата миниатюра бе посветена на темата за войната в Косово. Танцьорите държаха да разкажат тази част от своята история, защото съдбата на стотици остава неизвестна десет години след края на конфликта.

Събитието бе уважено от евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Новаков, народните представители от ГЕРБ-Русе, много граждани, както и от бившия министър на икономиката и финансите в правителството на Косово Ахмет Шала.

Коментари

Задължително поле