Началникът на Инфекциозно отделение във Велико Търново д-р Константин Рашков е номиниран за лекар на годината

Кардиолог № 1 в областната болница д-р Хараламби Бенов е предложен за приза "Дългогодишна дейност в областта на медицината и развитието на специалност"

Д- р Константин Рашков е номинацията на Районната колегия на БЛС във Велико Търново за лекар на годината. Д-р Рашков работи в Инфекциозно отделение на МОБАЛ "Д- р Стефан Черкезов" вече 30 години и в момента е негов началник. Отделението е една от най-старите болнични структури в страната. Под ръководството на д-р Рашков то се е наложило като място, в което работят утвърдени специалисти, които ежедневно печелят доверието на пациентите.

"Изненадан съм от тази номинация. Тя се получава от хората, с които работя и именно факта, че те ме номинират, ми дава вътрешно удовлетворение, че наистина съм успял да постигна нещо през всички тези години", заяви д-р Рашков.

Началникът на Отделението по кардиология в областната болница д-р Хараламби Бенов пък е номиниран в категорията "Дългогодишна дейност в областта на медицината и развитието на специалност ". Д-р Бенов ръководи отделението от 2008 година, като оттогава до сега то е изцяло реновирано и напълно отговаря на съвременните европейски изисквания. Извършва се съвременна диагностика и лечение на сърдечносъдови заболявания като остри миокардни инфаркти, сърдечни пороци, ритъмни нарушения, сърдечна недостатъчност, възпалителни заболявания на сърцето и други. Отделението разполага и с последно поколение апаратура, което го прави едно от водещите в страната.

Церемонията "Лекар на годината" ще се състои в навечерието на Деня на българския лекар - 19 октомври в София.

Коментари

Задължително поле