Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Тръмп и Путин ще обсъдят ниските цени на петрола и санкциите срещу Русия

Бенямин Нетаняху се е самоизолирал след контакт с болен от COVID-19

Плеймейтки стават доброволци в борбата срещу коронавируса Жанета Осипова и Михаела Тодорова решиха да помагат срещу епидемията

Водач загина при катастрофа между два тира на магистрала „Хемус“

МВР отложи предвиденото за утре тестване на сирените

Австралия тества ваксина срещу туберкулоза за борба с коронавируса

Наши военни на учение с колеги от 14 държави в Германия

Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) участваха в ротационната подготовка „Combined Resolve XIII”, която се проведе в Многонационалния център за съвместна подготовка на Сухопътните войски на САЩ в Европа в Хоенфелс, Германия. Военнослужещите от 1-ви батальон за специални бойни действия от СКСО изпълниха задачи по военно подпомагане, специално разузнаване и директни действия. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

В подготовката участие взеха и формирования от САЩ, Полша, Република Северна Македония, Румъния, Албания, Литва, Латвия, Италия, Армения, Гърция, Холандия, Германия, Украйна и Грузия.

По време на участието си в подготовката от 17 януари до 5 февруари бяха отработени различни тактики и дейности. Те повишават способностите на формированието от специалните сили при реални действия във враждебна среда и взаимодействие с местното население; при неутрализиране на противникови оръжия и лидери на антиправителствени организации и при осъществяване на координация с конвенционалните сили за провеждане на операции. В хода на подготовката бяха изпълнени процедури по извикване на артилерийска поддръжка, близка авиационна поддръжка и авиационна медицинска поддръжка, както и използване на безпилотни летателни апарати за получаване на моментна и актуална разузнавателна информация.

Участието на българските сили за специални операции в ротационната подготовка „Combined Resolve” продължава повече от 10 години, през които се усъвършенстват придобитите знания и умения и се добиват нови способности.

Целите на „Combined Resolve“ са интегриране на формирования от видовете въоръжени сили на страните участнички в театъра на бойните действия, както и проверка на нивото на оперативна съвместимост между техните формированията.

Участието в такъв вид многонационална ротационна подготовка повишава готовността на подразделенията за участие в операции, засилва професионалните взаимоотношения и подобрява общата координация и взаимодействие със съюзниците и партньорите ни, необходими в случай на криза.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.