Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

Наши и чуждестранни специалисти показват в Търново алтернативни способи за разрешаване на спорове Научният форум ще се проведе във ВТУ

Международна научна конференция на тема „Съвременното място и роля на алтернативните способи за разрешаване на спорове – между традицията и актуалната правна уредба в България и държавите-членки на Европейския съюз” ще се проведе на 9 и 10 ноември в залите на Институт „Конфуций” в Корпус 5 на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“.

Конференцията е организирана от Юридическия факултет на университета, в сътрудничество с Историческия, Философския и Стопанския факултети. Участие са заявили повече от петдесет души – магистрати, адвокати, учени, медиатори и изследователи на темите, посветени на споровете и средствата за разрешаването им. Доклади ще изнесат гости от САЩ, Русия, Литва, Гана и др.

Алтернативните средства за уреждане на спорове добиват все по-голяма популярност в целия свят. В САЩ и ЕС арбитражът и медиацията са заели своето място като по-достъпна и спестяваща време и пари възможност за хората и търговските дружества да уредят споровете си без намесата на държавното правосъдие. За пръв път Великотърновският университет е домакин на форум от такъв мащаб, посветен на тези изключително актуални въпроси. Готвените изменения в действащия Закон за медиацията и в Гражданския процесуален кодекс, както и обсъжданата идея за въвеждане на медиацията в наказателния процес, подчертават значимостта на темата. Представените на конференцията доклади ще бъдат публикувани в сборник.

Конференцията се провежда като част от двугодишен проект на университета, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ по Наредбата за условията и реда за оценката, планирането, разпределението и разходването на средствата от държавния бюджет за финансиране на присъщата на държавните висши училища научна или художественотворческа дейност.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.