Наш капитан е номиниран за морските Оскари

Българският капитан -легенда от Варна к.д.п. Никифор Герчев е номиниран за финалист за наградата на Международната морска спасителна федерация /IMRF/.Журито обяви на 17 октомври по обяд в конферентната зала на лондонския „Meridien Piccadilly Hotel", че "две изключителни личности са избрани за цялостни постижения в морското хуманитарно спасяване". Това са к.д.п.Никифор Герчев от България и Джон Коуийман от Кюрасао, които са на финалната права в категорията "За цялостен принос за глобалната система за морска безопасност/GMDSS/.

Варненецът е председател и основател на доброволческата структура за морско търсене и спасяване БУЛСАР, има стаж и опит във военния и търговски флот, участвал е в над 25 морски бедствия и е допринесъл за спасяването на над 250 живота. Наградите на IMRF са уникални, тъй като те са специално създадени, за да възнаграждават безкористните усилия на специалистите за търсене и спасяване (SAR) по целия свят.

Специално наградата за морско хуманитарно спасяване е учредена в памет на Владимир Максимов, който в продължение на четвърт век е работил в Инмарсат с водеща роля в екипа за безопасност. Церемонията по награждаването ще бъде на 8 ноември по време на годишната регионална среща на европейските организации на IMRF на специална вечеря във високотехнологичния център на „Норвежката морска спасителна служба” - „RS Noatun", където годишно се подготвят 3000 професионалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България