100 декара от сметището край село Цалапица горят

Премиерът Борисов в Болярово: Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим (СНИМКИ и ВИДЕО)

Компании изтеглят капитали от страната Чуждестранните инвестиции са отрицателни

В ДАНС се проведе среща във връзка с предоставяне на информация по искане на главния прокурор

Дистанционна специалност обмислят за джипитата През есента започва изграждане на национална педиатрия

Изяли сме 12 000 тона мед от трети страни

Евакуираха Айфеловата кула, след като бе забелязан мъж, катерещ се по нея

Деми Роуз като гръцка богиня (СНИМКИ)

Намериха тялото на 68-годишен мъж в Кърджалийско

На ръба на света застана Атанас Хранов

Атанас Хранов на откриването на своята изложба.

Пловдивският художник Атанас Хранов откри иновативна изложба в София. Галерия „Ракурси” приюти изобразителните му инвенции под заглавие „SAILOR’S BAY – ГРАН КАНАРИЯ”. Пространството на галерията прелива от лицата на онези мъже и жени, които смело прекосяват океана и себе си. Както казва самият художник, „те стоят изправени на ръба на света, върху острието на нищото и дават своите нощни вахти пред връхлитащите копия на зората”.

Вниманието ни привличат живописни платна и колажи: виждаме скроения от дъски на разбити кораби бар, където пътешественик пуши „Следобедна лула за носталгии“, в други платна ни провокира ироничното светоусещане на художника – „Еднокракия холандец и жена му”, „Нож Добра Надежда”, „Лъжичка за ягодови мигове”. Магическото е в кръвта на Атанас Хранов, никой не може да му го отнеме – в представите му дори морето не е синьо, метафоричното движение на вълните излиза извън буквалността. То е разтворено като изгреви и залези в душата му на мечтател. А ценителите на подобен тип постмодерно изкуство – елементи на бриколаж и концептуално изкуство, ще бъдат истински очаровани, ако минат през галерия „Ракурси”.

Изложбата може да бъде видяна до 1 юни 2019 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.