На срещата в Хелзинки Путин сложи рамо на Тръмп

Войната на тези, които искат да владеят света, носи религиозен характер, не само Тръмп им пречи, дори САЩ им пречат, дори и американците

Стойката на Путин на креслото на моменти напомняше за поза на трон с царски инсигнии в ръцете

В американските и повечето западни страни в Евросъюза срещата между президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки беше истерично оплювана и проклинана много преди да се състои на 16 юли. Особено защото беше първата официална между двамата, а не кратка и между другите по време на световни форуми. Никак не е чудно, че след нея на запад и особено у дома си американския държавен глава допълнително беше залят с най-долни обвинения дори от републиканци, гласували за него.

Не можеше да е иначе, тъй като срещата отбеляза важен етап от политическия му курс , наречен „Да направим САЩ отново велика държава“. Значи вече не е, щом това предстои! Значи глобалистите, претендиращи извратеният им либерализъм да бъде силово насаден в целия свят с цената на сриването на всяка държавност, са сринали и американската! Очевидни са и последствията за щатските и евросъюзните политически водачи и екипите им при успех на този курс – неизбежно измитане от всички властови позиции и историческо опозоряване.

„На мястото му бих проверила дали в топката няма скрито нещо опасно или подслушващи устройства, преди да я даде на сина си“, заяви сенатор Линдзи Греъм по повод футболната топка, подадена символично от руския на американския президент.Конгресменът Елиът Енгъл го нарече „пудел на Путин“."Нито един президент досега не се е унижавал по толкова долен начин пред тиранин", каза сенаторът републиканец МакКейн. Друг републиканец, Арнолд Шварценегер, е още по-груб, според него се държал като „фенче на Путин и малък мокър макарон“.

Разбираема е яростта на глобалистките атаки с психиатрични нюанси срещу тази среща и лично срещу Тръмп. Тя не е с тясно вътрешен за Щатите характер, касае глобалистите в много други страни, натрупали в годините на либерална полуда тежки грехове срещу своите народи и държави. Съвсем прясно е впечатлението от гневните мимики и жестове на лидери от европейските членки на Г-7 след срещата в Канадаи коментарите им от сорта на „оскърбителна и дори враждебна среща...не можем да разчитаме на Белия дом...мостовете са практически изгорени...“

Същевременно самият Тръмп е пределно ясен, обяснявайки защо е отишъл в Хелзинки: „По-добре да се поеме политически риск в интерес на мира, отколкото да се рискуват мира и стабилността заради политиката... продуктивен диалог с Русия е добър не само за САЩ, не само за Русия, а за целия свят".По тази логика срещата беше и подготовка за следващи с оглед осъществяването на градивен диалог, на третият ден след нея последва и покана за президента Путин да посети САЩ в близко бъдеще.

Тъй като в Хелзинки не бяха направени съществени пробиви, само бяха набелязани важни направления за такива. Например, че между двете страни няма неразрешими проблеми, че с Русия са конкуренти, а не врагове, затова за отношенията им има възможност те да станат изключително добри. „Имаме дискусии за търговията, военните въпроси, ядрената политика, Китай, общия ни приятел Си Цзинпин", сподели Тръмп. Сложиха на масата различията наред с острите противоречия, споделиха и за „червените линии“.

Воят срещу домакина сигурно ще се усили до кресчендо.Той обаче е пред необходимостта да премине минното поле, което е пред него, идват важни избори през ноември, спечели ли ги, преминал е билото, загуби ли ги, ще го взривят. Трябва да кове желязото докато е горещо. Преди президентските избори медиите и социологическите агенции вещаеха, че със сигурност ще загуби от Клинтън, но той спечели. С решителни ходове като този по-скоро пак ще е победител.

Сега, макар и с малко, въпреки небивалата и неспирна кампания срещу него, все пак има по-голяма подкрепа, отколкото имаше предшественика му Обама, за когото работеха всички. Войната срещу него на тези, които искат да владеят света, направо носи религиозен характер, не само той им пречи, дори САЩ им пречат наред с американците.На негова страна са онези, които си искат великата страна, повечето американци я искат.Иска си я дори „комиксната“ публика, все още податлива на масираните пропагандни измами в американските медии.

Основателно по време на пресконференцията наречени от Тръмп „врагове на народа“. Няма я единната Америка! Доналд Тръмп води сложна, многоходова политическа борба, затова в изявленията му често има противоречия, но в действията си е доста последователен и близо до предизборните си декларации.На срещата в Хелзинки руският президент фактически му сложи рамо.Заради съзнателно поетия огромен риск да избегне войната, а в САЩ и за много по-малко са убивали президенти.

Държа се Путинподчертано уважително, нямаше и намек за собствен успех в хода на срещата, „Ти си на ход в голямата игра, от мен е точният пас!“ означаваше подаването на топката. Невербалното му поведение излъчваше сигурност и стабилност, „На мен твърдо може да се разчита, доверявам се, но винаги проверявам“.С твърд глас и решителни жестове отрече обвиненията за хакерски атаки в полза на Тръмп.

С разкрач в устойчива джудистка поза и готовност за бързо придвижване във всяка посока, с много пестеливата мимика, съответстваща на опита му в разузнаването подчертаваше различието си от фриволното поведение и типичното двуличие на политиците от Евросъюза. Стойката му на креслото с поставени на страничните облегалки ръце на моменти напомняше на поза на трон с царски инсигнии в ръцете. За разлика от американския си колега, стои много стабилно в Русия.

Тръмп полагаше сериозни усилия да прикрие напрежението от неизбежната среща с американските репортери, които очаквано зададоха обичайните си тъпи въпроси в тенденциозно дразнещ стил и с обиден подтекст. Отлично съзнаваше какви кални талази ще го залеят след срещата. С палците и показалците си често правеше насочен надолу триъгълник, символ на трета чакра Манипура, пoкaзвaщ с eнepгeтичнa жизнeнocт, cилa и вoля.

С този знак сe предизвиква yдoвoлcтвиe и eнтycиaзъм oт живoтa, пpиeмaнe на пpeдизвикaтeлcтвaтa, запазване на пocoкaтa при преодоляване на препятствия, отблъскване на вредни енергии. В източните практики този триъгълник се изобразява вътре със слънчевата свастика, а в основата му има тичащ овен.

Повечето политици са суеверни, у нас те често носят червени конци на китките си, амулети или иконки. Доналд Тръмп е смел и решителен мъж, но в качеството си на президент на разбунена Аверика и хаотичен свят има огромна нужда и от подкрепата на магически сили.

Коментари

Задължително поле