На 1 декември на Римския стадион oткриват празниците „Светлина и надежда” в Пловдив

Предстоящите празници под мотото „Светлина и надежда“, посветени на Коледа и Нова година, които се организират традиционно от почетния консул на Армения в града под тепетата Ехиязар Узунян, Общински институт „Старинен Пловдив“ и приятели, ще се проведат от 1 до 16 декември.

Официалната церемония по откриването на „Светлина и надежда 2018“ е този петък от 18 часа на Римския стадион с концерт с участието на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, вокална формация на Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян“ и читалище „Шалом Алейхем“. Церемонията по запалване светлините на цифрите „2018“ по традиция ще се води от Почетния консул на Армения Ехиязар Узунян, а всички присъстващи ще имат възможност да запалят свещичка и да я оставят да гори на Римския стадион.

На 1 декември ще бъдат запалени и светлините на празничната елха на Лапидариума в Стария град, а в намиращата се в съседство Балабанова къща майстори от Улицата на занаятите ще се включат в работилницата за коледни творения „Ръкоделница за надежди”. Изработените от хората от Регионалната занаятчийска камара керамични изделия, кукли от текстилни материали, цветя и накити от креп, ще бъдат дарени на сдружение „Паралелен свят” за хора с увреждания.

Коментари

Задължително поле