На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Тиам готов за ЦСКА

Жена скочи от 14-ия етаж на блок в Бургас

Топ 10 на най-проспериращите пилоти във „Формула 1“

Остава затворен за движение участакът на магистрала „Струма“ между Дупница и Бобошево 

Незаконно сметище за строителни отпадъци цъфна край Околовръстното шосе на Пловдив

Незаконно сметище изникна край квартал „Прослав“ и Околовръстното шосе на Пловдив, след като през месец юли със заповед на кмета на община „Родопи“ Пламен Спасов бе затворено депото за строителни отпадъци в село Първенец заради конфликт с ръководството на фирма „СО Спектър“ ЕАД, която го стопанисваше. Скоро след затваряне на депото в Първенец натоварени с битови отпадъци и инертни материали камиони започнаха да изсипват боклука върху терен между крайните квартали на Пловдив „Прослав“ и „Коматево“. След сигнали до Общинския инспекторат, кмета на район „Западен“ Димитър Колев и на „зеления телефон“ на РИОСВ, са взети мерки за пресичане на порочната практика, а на собственика на въпросния имот ще бъде наложена солена глоба.
От РИОСВ-Пловдив препоръчват на строителните фирми в Пловдив да извозват отпадъците на депата в Асеновград, където се намира единствената клетка за инертни материали в областта, или на сметищата в Карлово, Цалапица и Шишманзи. От екоинспекцията под тепетата напомнят, че преди депониране трябва да се спазват изискванията на Наредбата за управление на строителни отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали. Според нея лицата, при чиято дейност се образуват отпадъци, трябва да прилагат определен ред при третирането им. Toй включва подготовка за повторна употреба, рециклиране на строителни материали, които не могат да бъдат повторно употребявани, оползотворяване в обратни насипи и за получаване на енергия, както и обезвреждане на отпадъци, които не могат да бъдат употребени, оползотворени или рециклирани по друг начин.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.