Неизвестен проби каменна стена за 2 одеяла

Кметът на с.Мировци Валентин Кръстев получил листовки срещу измами, които да раздаде на пенсионерите. Снимка ОДМВР-Шумен

Упорит крадец направи отвор в каменна стена, за да се вмъкне в къща в шуменското село Преселка. За трудоемката кражба полицаи научили, когато мобилен екип посетил превантивно населеното място тази седмица. Зидът на имота бил от камък и крадецът е положил доста труд за нищо и никаква плячка. Тръгнал си с 2 одеяла и 25 м. ел.проводник. Имотът бил необитаем в покрайнините на селото, а собственичката живеела в чужбина. Завърнала се преди два дни за лятото и ужасена видяла щетата.

Произшествието било посетено веднага от полицейски служители и е започнала работа по установяване на извършителя, съобщават от ОДМВР-Шумен.

В още четири населени места от община Нови пазар влезли мобилните групи. Не подминали и най-малкото село Беджене, където живеят едва 7 човека. Те пък се похвалили, че им е спокойно, имат мобилния телефон на кварталния инспектор и при нужда той се отзовавал.

Мобилните групи продължават да патрулират в отдалечените и малки населени места по утвърден график. При обходите се обръща специално внимание на самотни и възрастни хора. Заостря се вниманието им да не допускат непознати хора, които се представят за амбулантни търговци, в имотите си, обяснява им се и как да действат, ако ги атакуват телефонните измамници.

Коментари

Задължително поле