Неизвестен прототип на тежък бронетранспортьор шашна шофьори в Русия (ВИДЕО)

Руският Уралвагонзавод тества неизвестен модел на тежък верижен бронетранспортьор на базата на танково шаси.

Кадри от бойната машина бяха публикувани в социалните мрежи.

Местни жители заснеха на видео шофирането, вероятно прототип на нов тежък бронетранспортьор, до заводския полигон на руската бронетанкова компания "Уралвагонзавод" в Нижни Тагил.

На публикуваните кадри веднага хваща окото познатото танково шаси с шест опорни ролки от всяка страна, което показва използването на шаси от танк Т-72 или Т-90, коментира сайтът "Милитарний".

Острият ъгъл на наклона на челната част на машината издава, че двигателят е разположен там. Местата на механик-водача и командира са преместени в средната част.

Съдейки по динамиката на бронетранспортьора във видеото, мощността на двигателя е достатъчна за теглото му. Предполага се, че тежката машина е получила дизелов мотор V-92S2F, унифициран с T-90M.

В момента няма надеждна информация за други характеристики на машината. Въз основа на визуална оценка може да се предположи, че десантното му отделение ще побере 6-8 пехотинци.

Русия вече има редица проекти на тежки бронетранспортьори и по-специално прототип на бойна машина на пехотата на шасито на Т-14 „Армата“. Въпреки това, в момента само израелската активно използва концепцията за тежки бронетранспортьори в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия