Неправилна поддръжка е причина за лошото състояние на терена в Русе

Терена на реконструирания Градски стадион в Русе създава притеснения на футболисти и запалянковци. Тревната настилка не се намира в състоянието, в което беше при изиграването на първия мач на „Дунав“ след ремонта на 28 април. Общината обвинява представителят на фирмата изпълнител „Тарктур“ Христо Станков, къото пък лансира различна версия.

„Няма как нашата фирма да е виновна за случващото се, поради простата причина, че става дума не за некачествено изпълнение на проекта, а за неправилна поддръжка на съоръжението - твърди Христо Станков пред „Топспорт“. - Според него, само няколко компании притежават ресурс да поддържат качествено терена, но те не са търсени за този процес.

„Общината няма необходимите машини и съоръжения, за да съхрани подобаващо терена – мотивира се Станков. - Тревата е нещо живо, има нужда от изключително много, а също и от специфични грижи. Ние предоставихме и допълнително количество настилка, за да може да се използва, ако ситуацията не се развие според очакванията. Дори не съм сигурен дали тази настилка е била запазена, камо ли да е използвана. В края на април „Дунав“ започна да играе на своя стадион, после домакинства там и в европейските турнири. Ако имаше неправилно изпълнение, то щеше да проличи, преди да изминат първите 2-3 месеца. Защо чак сега са оплакванията? Явно заради неправилна експлоатация“.

Според Христо Станков появилите се дефекти могат да бъдат отстранени в рамките на 2 седмици.

Ремонтът на Градски стадион в Русе бе финансиран от държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта със средства в размер на 1 милион лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ