Нетаняху ще проверява с полиграф членове на правителството

Нетаняху ще подложи на тест с полиграф членове на правителството. Министър-председателят на Израел ще инструктира членовете на Общата служба за сигурност (Шин Бет) да подложат на тест с полиграф членове на правителството. Целта е да се предотврати изтичане на информация. Това съобщава държавната телевизионна и радиокомпания Kan, цитирана от „Фокус“. Израелската радиокомпания се позовава на законопроект, който се разработва в кабинета на премиера.

Според медията Шин Бет все още не се е съгласил да включва служители в подобни дейности. Отбелязва се обаче, че силите за сигурност не са съгласни с формулировката, използвана в текста, но са съгласни с премиера, че трябва да се вземат мерки за избягване на изтичане на информация от правителството.

Според новия законопроект всички членове на кабинета на министрите, юрисконсулти и ръководители на системи за сигурност, които ще присъстват на заседанията, ще трябва да преминат тестване с полиграф. Самият Нетаняху ще бъде освободен от проверка поради наличието на пейсмейкър.

От кабинета на премиера на еврейската държава все още не са коментирали информацията на Kan.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток