Не е повдигнато обвинение на хотелиера, нападнал израелки в Слънчев бряг

Все още няма повдигнато обвинение срещу хотелиера, проявил агресия къ м израелски туристки в Слънчев бряг, предаде БТВ.

Конфликтът възникна заради спор за наставянането им, а кадрите от него бяха разпространени в социалните мрежи и в израелските новинарски емисии.

От прокуратурата в Несебър обяснихА, че искат да вземат показания и от подателите на жалбата - туристки, които вече са в родината си. По техните думи, стаите им били дублирани, а позицията на хотела е, че вътрешните му правила позволяват чекиране от 14:00 ч., а не както искали чужденките - още в 11 ч.

Потърпевшите разказаха още снощи за преживяното на българското Черноморие . "Чувствахме омраза към нас, защото сме израелки", казва Керен Хазас, а Гила Акав допълва: "повече няма да се върнем в България. На пешеходната зона ни крещяха "стиснати израелки". Наричаха ни "израелска мафия", разказва Керен Хазас, а нейната приятелка Гила се оплаква, че такситата са им взимали по 25 лв., без да им издават квитанция.

Колеги на хотелиера Иван Тодоров го защитиха. Туроператорът Гюл Кисметли смята, че "тука израелката е виновна" и определя Тодоров като много добър човек, който много работи и винаги държи за хигиената и за чистотата."Даже понякога му викам много голямо и търпеливо се държиш, това е вика нашата работа!", разказва Гюл.

Други пък предупредиха, че поведението на мъжа е неприемливо. Израелската гражданка Еден Довкин споделя, че в социалните мрежи хората пишат, че "ще спират да идват тук, че вече са си взели почивки за тук и ги отменят."

Хотелиерът запази мълчание по случая.

Коментари

Задължително поле