Не на обемните устни

Новини от Монако: Мъжете търсят по-женствена визия

И тази година под патронажа на принца на Монако Алберт II в Монте Карло се проведе Световният конгрес по естетична медицина, който е 16-и поред. Той премина под научния надзор на Световното дружество за интердисциплинарна анти-ейдж медицина (WOSIAM). За най-новите тенденции в разкрасяването и подмладяването разказва дерматоложката д-р Анелия Здравкова от София.

Застаряването на населението, урбанизацията, оксидативният стрес, индустриалният напредък правят все по-актуално търсенето на нови методи за подмладяване. Поради тази масовост повечето естетични клиники насочват вниманието си към по-малко инвазивните методи. И докато през последните години отговорът е бил само хирургична намеса, сега има техники и продукти чрез инжектиране, които бързо и с далеч по-малко травми дават бърз и лесен резултат.

Големите джуки са ретро

При младите жени има „бум” на търсене на корекция на зона устни. Обемът им обаче трябва да бъде съотнесен към формата и обема на другите части на лицето. С възрастта устните губят плътността си, а цветният им контур се размива. Вертикалните бръчки и ъгълчетата на устните застават надолу, като придават тъжно изражение. Филърите на основата на хиалуронова киселина са идеалното средство за възвръщане младежкия вид на устните, съветва д-р Здравкова.

Устните трябва да бъдат забелязвани, защото са красиви, а не защото са големи. Инжектирането на хилуронова киселина е препоръчително да се комбинира с лазерна процедура или пилинг за периоралната зона. Да се въздейства върху овала на лицето като се третира отпускането на кожата чрез радиочестотно моделиране. Поставянето на конци може да отговори на нуждите за лифтинг на лицето и шията, макар че пациентите най-често се страхуват от тази процедура, тъй като е по-инвазивна.

Ботоксът се съчетава с хиалуронова киселина

Ботулиновият токсин неоснователно се подминава от много от пациентите, които от години се подлагат на лифтинг на зоната на челото и скулите. Той се съчетава с хиалуроновите инжекции, за да се усили и да се получи мускулна релаксация, която да придаде по-естествен и не толкова напрегнат вид на мускулите.

За лифтинг на клепачите най-ефективни техники са Plexаr  или Plasmage, които позволяват да се избегне хирургичната намеса за коригиране на увисналата кожа, белези и пигментни петна. (Този метод се основава на „плазма фереза”, богата на йони и електрони енергия, която изпарява безболезнено горния слой на епидермиса.)

Околоочните тъмни кръгове в резултат от умора се повлияват отлично от добре подбрана хиалуронова киселина - с ниско съдържание на вода, за да се предотврати отокът и да се избегне изражението на тъга и огорчение.

Силният пол иска безболезнени процедури

Дълго време в естетичната медицина като че ли се смяташе, че мъжете са имунизирани срещу белезите на времето и не се интересуват от методите, с които да противодействат на стареенето. А и повечето продукти и терапии за запазване младостта бяха насочени само към женската аудитория, разказва д-р Здравкова.

Да, но ето че се появява така наречената бръчка на лъва, разположена между очите, която придава по-сърдит израз на лицето. Клепачите стават „паднали” и видът - уморен. Появяват се бръчките на огорчението около устните, двойната брадичка, „пачият крак”.

Мъжкото лице губи обема си. Всички тези следи на времето придават нежелано и уморено изражение. Допреди време мъжете, които като цяло стояха на разстояние от естетичната медицина, днес все повече  посещават естетичните кабинети и се подлагат на бързо действащи подмладяващи процедури. Най-често те желаят ринопластика, корекция на брадичката, но и процедури за окосмената част на главата. Предпочитат терапии, които не изискват обезболяване, нито скалпел, нито прекъсване на ежедневните им занимания.

По време на конгреса в Монако беше проведена и специална дискусия как може мъжкото лице да изглежда по-женствено и как едно женско лице може да се маскулинизира, т.е. да придобие по-мъжки черти. Това може да бъде постигнато чрез различни инжекционни техники в различни зони на поставяне на ботокс и филъри, обяснява докторката.

Подмладяване на интимните зони

Все повече се обръща внимание на интимното здраве и стремежа за подмладяване на интимните зони. Има разработени специални нови технологии за вагинално подмладяване, както и пилинг за най-деликатните части на тялото. На конгреса бяха обсъдени различни техники за поставяне на  инжекционни  филъри, като все повече се обсъжда приложението на тези филъри в областта на тялото. На форума бяха направени демострации за повдигане на дупе, за повлияване  на дефекти в областта на гърдите като хлътвания и асиметрия. Един от водещите лектори в областта на естетиката, пластичният хирург Маурицио де Майро демонстрира как едно лице може да се подмлади и изглежда естествено след поставяне на 18 хиалуронови филъра. Истинско предизвикателство обаче е с един филър да се постигнат най-добри резултати, за което също се изисква майсторство и много добър анализ на всяко лице.

Коментари

Задължително поле