Не са установени надписвания на сметки при проверките на ЕРП-тата

Не са установени надписвания на сметки при проверките на ЕРП-тата. Това са показали съвместните проверки на Министерството на енергетиката и КЕВР в трите електроразпределителни дружества заради рекордното потребление на ток.

Проверени са над 150 произволно избрани електромера на битови клиенти на трите дружества - ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про, каза зам.-министърът на енергетиката Константин Делисивков на брифинг.

Установени са само няколко повредени електромера и няколко, при които е имало разминаване при превключването от нощна на дневна тарифа в рамките на 20 минути.

„Навсякъде е спазен нормативно определеният срок от 31 дни за отчитане“, каза още зам.–министър Делисивков.

Във връзка с проверките на „Топлофикация София“ той уточни, че Министерството на енергетиката може да направи проверка на техническото състояние в топлофикационните дружества, а контролът относно ценовата политика е в правомощията на КЕВР.

„Очакваме отговора на „Топлофикация“ какво е предизвикало прекъсването и авариите в столицата, какъв е броят на засегнатите и какви мерки се прилагат, за да бъдат отстранени. Това, което е в нашите правомощия, ще го направим“, посочи той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика