Ники Лауда поздрави Хамилтън

Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 celebrates his pole position in qualifying parc ferme with Sebastian Vettel (GER) Ferrari. 20.10.2018. Formula 1 World Championship, Rd 18, United States Grand Prix, Austin, Texas, USA, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: [email protected] - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

Люис Хамилтън се запъти към старта в САЩ с намерението да си осигури петата световна титла във Формула 1 три кръга преди края на сезона. В екипа на „Мерцедес“ пък по всякакъв начин се опитаха да тушират празничните настроения, а шефът Тото Волф до последно настояваше, че нищо не е свършило, докато британецът не си осигури титлата и на теория. „Неизпълнителният“ директор на сребърните стрели Ники Лауда обаче явно не беше в час с указанията и поздрави Люис след първото му място в квалификацията в Остин.

Легендарният австриец все още се възстановява от белодробната трансплантация, която претърпя през лятото.

„Бях потресен, когато ми се обади – призна Хамилтън. - Наистина говорих с него и отдавна не бях го чувал да звучи толкова добре. Беше много позитивен, все едно се беше подмладил. Явно лекарите са се справили отлично. Нямаме търпение да се завърне сред нас.“

Гонката на „Пистата на Америките“ беше късно снощи, а Хамилтън можеше да си осигури титлата в случай, че спечели с 8 точки повече от Себастиан Фетел („Ферари“). Задачата му бе улеснена както от поулпозишъна, така и от наказанието на германеца, който даде второ време в квалификацията, но беше пратен за петата стартова позиция, заради наказание, получено по време на свободните тренировки.

Светът на Формула 1 обаче явно нямаше намерение да чака развръзката. Жак Вилньов побърза да обяви Хамилтън за един от най-добрите в историята на Формула 1.

„За мен той е километри пред Шумахер“, заяви канадецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт