Николина Ангелкова: Един от приоритетите на ГЕРБ е да има чиста питейна вода и добра инфраструктура във всяко населено място

Николина Ангелкова

В програмата на ГЕРБ има отделено място за всеки един сектор, засягащ икономическия живот на страната ни . Един от най-важните приоритети за нас  е да  има чиста питейна за хората във всяко едно населено място. Всички  знаем колко е важно хората от Средногорието  да имат чиста питейна вода и добра транспортна инфраструктура, защото по този начин се привличат инвестиции. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова по време на кръгла маса „Екология" в София област.

Като свой личен приоритет пред жителите на Пирдоп тя посочи изготвянето на проект за рехабилитацията на „Златишкия проход", което е  важно не само  за региона, но и за цяла България.

"За създаването на работни места  е необходимо да привлечем инвеститори в малките населени места", посочи Ангелкова.

По думите й, друг важен приоритет за ГЕРБ е образованието.  Водачът на листата на ГЕРБ-София област бе категорична, че има необходимост от пряка връзка между бизнеса и образованието. „Необходима е пряка връзка между бизнеса и учебните планове и програми, защото по този начин  инвеститорите, които работят в региона ще   имат достатъчно квалифицирани кадри" , посочи Ангелкова.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-София Ивайло Петков и член на политическия кабинет на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева в правителството на Бойко Борисов представи основни приоритети в програмата на ГЕРБ в сектор „Околна среда" . Петков  припомни, че по време на кабинета на Бойко Борисов са изпълнени мащабни инфраструктурни проекти, насочени към здравето на над 4 млн. граждани. По думите му, в резултат на усилията и работата на Министерство на околната и среда и водите са изградени 51 пречиствателни станции, а 12 са в процес на изпълнение. „Изградени са също 19 регионални депа за отпадъци, които обслужват населението на 75 общини", посочи Петков. Той подчерта,че в правителството на Бойко Борисов в София област в сектор "Околна среда" са изпълнени  36 проекта на стойност близо 230 млн. лв. "Изградени са 3 пречиствателни станции за отпадъчни води в Костинброд, Етрополе и Пирдоп, изградени са 2 нови регионални депа в Ботевград и Костенец, с обслужвано население 133 хил. души", допълни кандидатът за народен представител от ГЕРБ-София.

unnamed-1Пред жителите на Пирдоп Николина Ангелкова и Ивайло Петков поеха ангажимент при следващ управленски мандат на ГЕРБ да иницират дискусия и предложение за законодателна промяна  касаеща   глобите, които се събират от замърсителите в населените места, както и една част от приходите, които се реализарат да останат в самата община.

 

 

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле