Николина Ангелкова: Правителството трябва да работи в услуга на обществото

Кметовете и бизнесът най-добре знаят как да се развиват националните курорти, смята министърът на туризма

Правителството трябва да работи в услуга на обществото и когато то предлага теми за обсъждане, да търси баланса и в диалог да се опитва да предложи най-добрите решения. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по повод изявления на вицепремиера Валери Симеонов, че тя го саботира по темата за нощния покой с предложението си големите комплекси да бъдат разделени на зони за отдих и за купони.

"От 2 г. обсъждаме статута на националните курорти. Смятаме, че кметовете и бизнесът по места най-добре знаят как да ги развиват и затова предлагаме да им се дадат съответните правомощия", уточни Ангелкова. Тя бе категорична, че не е задължително всеки национален курорт да има различни зони. "Решението ще е на местната власт и бранша. Ако те преценят, Албена, например, може изцяло да стане курорт за семеен отдих. На Слънчев бряг и Златни пясъци, където се развива и младежки туризъм, може да се обособят парти зони и такива за отдих и всеки един гост да избира къде да отседне. В това няма нищо незаконно. Не можем с лека ръка да обявим, че от утре ще развиваме само един вид туризъм", коментира Ангелкова.

Тя припомни, че предложението на МТ е било подкрепено от всички големи туроператори, от Борда по туризъм и от кметовете. Решението е в ръцете на законодателната власт, но се надявам тя също да се вслуша в гласа на бранша, заключи министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България