Николина Ангелкова: Установихме редица нарушения при проверка на обекти във ваканционно селище „Елените“

Установихме редица нарушения при проверка на обекти във ваканционно селище „Елените“. Това написа министърът на туризма Николина Ангелкова в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Днес заедно с представители на още три институции извършихме проверка на обекти във ваканционно селище “Елените“, за които са получени сигнали за нарушения. Установихме редица отклонения от нормите в Закона за туризма и Наредбата за категоризация на местата за настаняване, както и от изискванията за хора с намалена подвижност“, се посочва в съобщението.

„Беше направена проверка и по отношение на олинклузива в комплекса, за който имаме най-сериозни сигнали, както и за чистотата на басейните. Предстои инспекция на всички останали хотели на комплекса. За нарушенията ще бъде съставен акт за административно нарушение, предвиждащо глоба от 1000 до 3000 лв. Инспекциите продължават активно, защото за нас е много важно качеството на услугите“, пише още министър Ангелкова. „В същото време съм изключително удовлетворена от резултатите за взетите проби от водата на всичките 88 плажа по Южното Черноморие. Те са отлични и ще продължат да се правят поне два пъти всеки месец“, добавя тя.

ж

Коментари

Задължително поле