Николина Чакърдъкова ще пее с дъщеря си Мария на сцената на Пирин Фолк

Илия Луков и любимците на публиката Райко Кирилов и Йорданка Варджийска са подготвили много любими песни за публиката

Една от най-любимите народни изпълнителки Николина Чакърдъкова ще пее заедно с дъщеря си Мария на сцената на Детския Пирин фолк в Сандански, съобщиха за „Труд“ организаторите на фестивала.

Това ще е нагледен пример за приемственост между поколенията. На сцената в Летния театър в града на 30 август неповторимата певица на македонски песни ще се застане до дъщеря си, като двете в началото на 30-минутния рецитал ще изпълнят в дует две популярни хороводни китки. Това е едва вторият път, когато майка и дъщеря застават една до друга на голяма сцена след дебютното им появяване в НДК през 2018 г. Танцовият съпровод ще е на Неврокопския танцов ансамбъл и очакванията са публиката да не е само зрител, а да стане част от празника на македонската песен и да заформи кръшни и дълги хора.

На конкурсната вечер на 31 август освен песните и изпълнителите, които ще се борят за награди, зрителите ще се докоснат и до харизмата на Илия Луков. Любопитен факт е, че емблематичният изпълнител се явява за пръв път на Пирин Фолк преди точно 25 години и изпълнението му не само е наградено, но той самият е определен като явление за фестивала.

След повече от 20-годишна пауза тази година на 1 септември Пирин Фолк ще събере отново двама от безспорните любимци на публиката – Йорданка Варджийска и Райко Кирилов. Двете музикални легенди ще изпълнят незабравимите си дуети „Младо вино“, „Луда обич“, както и други наградени песни от фестивала, които тръгвайки оттам, са се превърнали в безспорни фолклорни хитове из цяла България.

Специален рецитал с нови песни, които ще направят своята премиера на Гала вечерта, е подготвила талантливата Радостина Паньова.

По време на вечерта на лауреатите ще бъдат връчени и две специални награди. Организаторите от Фен Фолк ТВ и Община Сандански ще връчат Плакет за цялостен принос в развитието на Пирин Фолк на двама от авторите-доайени на фестивала - Никола Ваклинов и Катя Кирянова.

Коментари

Задължително поле