Нинова: Безапелационна, колко да е безапелационна победата на ГЕРБ

Безапелационна, колко да е безапелационна победата на ГЕРБ, след като в бастиони на партията си трета политическа сила и отиваш на балотаж в София. Това коментира Корнелия Нинова на брифинг по повод думите на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, че ГЕРБ печели безапелационно на местните избори.

"Безапелационна победа не се обявява с гняв, зачервено от яд лице, сипане на обиди срещу опонента, да не повтарям думите му и разделение на хората и посочване на лоши и добри", каза лидерът на БСП. По думите й победа се обявява с усмивка на лице.

"Второ, колко да е безапелационна тази победа, в която от 21 области, печелиш 9. Два пъти и отгоре си надолу. Колко безапелационна е тази победа - в някои от областите, които са ти били бастиони си трета политическа сила, Борисов? Даже на балотаж не отиваш", обърна се Нинова към опонента си.

"Като Ямбол например. Къде е безапелационната победа? Отиваш в София на балотаж, което не се е случвало от 14 години. Не бастион на ГЕРБ, а бастион на n-степен. Губиш общински съветници в цялата страна, в крепости на ГЕРБ. Може би не сте видели още, но ние направихме тези анализи. Губиш в Бургас, емблемата ти на управление и на добрия ти кмет - 5 съветника. БСП увеличава с двама", каза Нинова. Тя посочи, че ГЕРБ губи съветници във Варна, Русе и Благоевград.

"Кое му е безапелационната победа. Безапелационно тези избори доказаха, че ГЕРБ са в тенденция да намаляват подкрепата си в България. Безепалационно БСП расте. Да, трудно е. Да, не е изведнъж, не е революционно, но без това да е оправдание", допълни още лидерът на БСП.

Коментари

Задължително поле