Нинова за изминалия парламентарен сезон: Най-важното бе да очертаем алтернативата на управлението на ГЕРБ и „Обединени патриоти“

Корнелия Нинова

За „БСП за България“ парламентарната сесия беше наситена, много активна и динамична. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на отчет на ПГ на „БСП за България“ за изминалия парламентарен сезон в зала „Изток“ на Народното събрание.

„Благодаря на тази парламентарна група. Може би отдавна не сме имали толкова активна, динамична, отговорна и в изпълнение на предизборната си програма работа сесия“, заяви Нинова. Лидерът на БСП заяви, че за депутатите от групата, освен да влязат в Народното събрание, е много по-важно да свършат работата, за която са избрани. По думите й също толкова важно е да се отчете какво са свършили.

„От партията и парламентарната ни група винаги сме отчитали пред вас какво сме успели и какво не“, каза Нинова. Лидерът на БСП заяви, че още от нощта на изборите от БСП са се определели като опозиция. „Най-важното беше да очертаем алтернативата на управлението на ГЕРБ и „Обединени патриоти““, коментира тя.

Нинова отчете, че БСП е внесла законопроекти, които не отстъпват от предизборната програма а и от политическата и идеологическата платформа на партията. По думите й те са обединени в няколко групи. „Много важна част от нашата работа беше политиката ни по отношение на образованието, борбата срещу монополите, подпомагане на българската икономика и производство“, заяви Нинова.

Тя отчете, че от ПГ на „БСП за България“ са внесли 17 законопроекта за 41 заседания. „Втората част от работата ни е парламентарният контрол, тук имаме бих казала рекордни постижения, защото за тези 41 заседания имаме 304 въпроси и питания, 5 разисквания, 3 комисии, временни за НДК, за замърсяването на водата и неизплатените заплати“, коментира лидерът на БСП. По думите й за тези малко на брой заседания депутатите на БСП имат над 700 изказвания.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете