Нинова: Корупцията вече е държавна политика, разписана в закона

Корупцията вече е държавна политика, разписана в закона. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция по темата за апартаментите на властта.

„Това, което се случва сега е най-добрият синтез на модела „ГЕРБ“. Това не е просто един изолиран случай. Не е просто поредното петно, което г-н Борисов смята, че така ще изчисти от костюма си. Той вече целият е в петна", заяви Нинова.

Това е модел, който има поне 3 характеристики, продължи тя. "Първата - приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси. Нашата теза е, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закона. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата „Артекс“. Втората характеристика е политическият рекет като модел на управление. Няколко дни преди да си купи апартаментите г-н Цветанов е започнал проверка срещу тази фирма. След което, като е купил апартаментите, проверката е приключила“, заяви Корнелия Нинова.

По думите й третата характеристика е, че хората във властта не плащат данъци. „Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени“, посочи тя.

"Лечението на това заболяване, когато толкова дълго си във властта и си се самозабравил, е да се махнеш от там, за да изтрезнееш за реалния живот“, категорична е лидерът на БСП.

Коментари

Задължително поле