Нинова към Борисов: Отново ли ще унижите родината ни за потупване по рамото?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Честит Тодоровден, честит празник на именниците. С пожелание за здрава и плодородна година”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към жителите на с. Мрамор, където взе участие в кушията по случай Тодоровден.

„Намираме се в земеделски район и поемам към вас ангажимент след спечелването на изборите да променим отношението на държавата към малкия и средния фермер”, заяви председателят на левицата.

Тя обясни, че до сега 10 големи земеделски производители получават 80% от субсидията, а малките изнемогват. „БСП ще сложи таван на парите, които получава един земеделец и с разликата ще финансираме малкия и средния земеделски производител на плодове зеленчуци, месо и мляко. Искаме българско производство и българска храна”, допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова обясни, че БСП ще внесе закон за храните, с който се задължават хранителните вериги на продават 50% български стоки. „Вижте какво става в Словакия. Проучване установи, че европейските вериги продават на страните от Източна Европа храни с по-лошо качество, отколкото на тези в Западна. Не само се отнасят към нас като към второ качество, но сега Юнкер - от политическото семейство на ГЕРБ, поиска официално да сложи България в задния двор на Европа”, обясни тя.

Корнелия Нинова отправи и въпрос към Бойко Борисов, както обеща да прави всеки ден след несъстоялия се дебат между двамата: „Каква му е позицията по този въпрос? Отново ли за едно потупване по рамото ще се съгласи родината му да бъде унижавана и послушно ще изпълнява заповедите на началниците? Ние не. От сега заявяваме, че сме влезли в ЕС с достойнство и искаме да се отнасят към нас като равноправни с другите европейски народи”.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика