Нинова на Бузлуджа: За да имаме самочувствие на лидери в Европа, трябва да си оправим държавата

От нас се очаква да посочим друг път на България, друг живот на народа си да дадем. Европа е единна силна солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа, където социалистите днес се събраха за поредна година.

„Не искаме да сме втора ръка европейци. Не искаме да ядем второ качество храни. Юнкер вчера го чухме да произнася нашите думи и да казва: двойните стандарти в храните са недопустими, значи може България да бъде истински пълноправен член на ЕС, може да й се чува гласът, когато има държавници, партия и народ, който отстоява националния си интерес в общия ни европейски дом“, отбеляза Нинова, предаде БГНЕС.

За да имаме това самочувствие на лидери в Европа първо трябва да си оправим държавата. Писали сме стратегии България 2020, България 2030 и какво от това. Днес народът ни има нужда от друга стратегия – България – край на прехода и постпреходна справедлива, солидарна и с равни права държава. Нека оттук да започнем и с целия народ да подготвим тази стратегия, която ще сложи край на онзи преход, в който политико-икономическите интереси, монополи, власт и пари разрушиха държавността ни, разрушиха цели системи и доведоха народа до просешка тояга, призова лидерът на БСП.

Тя подчерта, че е време от думи да се мине към дела. „Ще има пари за пенсии, ще има пари за образование, ще има пари за здравеопазване, за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лева годишно от вас“, заяви още Корнелия Нинова.

Близо 50 000 социалисти от цялата страна се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа. Там днес се провежда традиционният събор на левицата, под надслов „Единни за България, която обичаме“. Първа на сцената излезе малката певица Йоана Миланова. След нея танцова формация „Тракийски танци“ представи пред публиката едни от най-хубавите български хора. Водещ на програмата е Кирил Ефремов.

Корнелия Нинова поднесе венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Да, така е. Това „ще“ вече от 70 години ни го поднасят. Нищо конкретно не се случва, а само ни ограбват. И нито дума за съдебна реформа!!!

    1. А,Г-жа Нинова поиска ЗАКОНИ,ХОРА,ВЪЗМЕЗДИЕ,като шефът на новия орган за борба с корупцията да бъде предложен от Президента и да бъдел извън ДАНС.Това го разбирам така – закони от БСП,хората от БСП,възмездието извън редиците на БСП.Също си мисля,че суджукът занапред трябва да се нарича само луканка.

Отговорете