Нинова: Не съм се договаряла с Борисов за партийните субсидии

Лъжа е информацията, че аз и премиерът сме се договаряли за партийните субсидии - ДПС искат да замаскират своето участие в управлението. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в НС във връзка с твърдението на Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, че тя и Бойко Борисов са се договорили в закона за бюджета да влезе 8 лв. партийна субсидия на глас.

"По повод споделената от г-н Карадайъ информация, че сме договаряли аз и премиера Борисов промяна в субсидията, това е лъжа. Интересно ми е защо го павят от ДПС -  нито съм се срещала, нито съм говорила по телефон, нито съм договаряла с г-н Борисов такова нещо", каза още Нинова и посочи, че според БСП има поне две причини.

"Първата е, че това е опит ДПС да прикрият вече известният и за децата факт, че те участват в това управление и да прехвърлят някакво задкулисие или скрита коалиция между ГЕРБ и БСП, за да замаскират своето участие. Второто е, че на ДПС им е удобно в момента статуквото - партиите да се финансиат от бизнеса, от мафия задкулисно, за да могат бизнесът, лобита и кръгове да диктуват политиката", подчерта Корнелия Нинова.

"Нашата позиция винаги е била ясна и открита - 1 лв. субсидия за партиите е убиване на опозицията, посегателство върху плурализма и многопартийната система в България", посочи още Нинова.

Коментари

Задължително поле