Нищят разследването на руската намеса

Снимка: Архив

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар сподели миналия месец личното си мнение, че кандидат-президентската кампания на Доналд Тръмп е била обект на шпионаж.

Американският правосъден министър и главен прокурор Уилям Бар назначи прокурор, който да проучи въпроса за започването на разследването за руската намеса в US изборите от 2016 г. и да определи дали събирането на разузнавателни данни за предизборната кампания на президента Доналд Тръмп е било “законно и уместно”, предаде Би Би Си.

За такова разследване отдавна настоява самият Тръмп, който твърди, че обвиненията за намеса на Москва в избирането му на поста са “лов на вещици” от страна на политическите му опоненти.

Разследването на руската намеса бе поверено на спец­прокурора Робърт Мълър, който не установи наличие на престъпен сговор между кампанията на Тръмп и Москва.

Сега назначеният от Бар прокурор Джон Дърам ще трябва да установи дали правителството е действало законно като е събирало разузнавателна информация за кампанията на Тръмп. Дърам, който е федерален прокурор на Кънектикът, има богат опит в разследване на нарушения на публични служители, включително за корупция и връзки с мафията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка