Нова ниша - скъп имот под наем за седмица

Семейство, живеещо в апартамент в центъра на София, може да наеме къща в Бояна, където ще разполага с двор, басейн и по-бърз достъп до планината.

Няма спад на цените

Семейство, живеещо в апартамент в центъра на София, може да наеме къща в Бояна, където ще разполага с двор, басейн и по-бърз достъп до планината.

Средносрочното наемане на имоти за живеене - за месец или за седмица, все още е новост за българския пазар, но експертите виждат сериозен потенциал в развиването на подобна практика у нас. От една страна, тя дава възможност на семейство, живеещо в апартамент в центъра на София например, да наеме къща в Бояна, където ще разполага със собствен басейн и по-бърз достъп до планината. От друга страна, собствениците на тези имоти могат да получат по-висока доходност.

“Купувачите на висок клас жилища обикновено са много заети, често пътуват, тъй като са предимно от висшия мениджмънт или собственици на бизнес”, казва Весела Илиева от компания за луксозни имоти. През лятото обаче заради мерките срещу разпространението на COVID-19 мениджърите пътуваха по-малко, което им осигури повече време за по-задълбочен преглед на пазара и провеждане на огледи на имоти. Благодарение на това успяхме да затворим ключови сделки, допълва Весела Илиева.

Въпреки слуховете за спад на цените, такъв не беше отчетен. Собствениците на луксозни жилища обикновено нямат належаща нужда да продават и могат да си позволят да изчакат. Това дава допълнителна устойчивост на този сегмент и дългосрочна сигурност на вложенията. Ако човек притежава луксозен имот, той не може да изгуби парите, вложени в него, дори по време на криза, твърдят експертите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти