Новият пикап Isuzu D-Max направи офроуд премиера

Новият модел на пикапа Isuzu D-Max се появи за първи път в България на офроуд хепънинга в София.

Високопроходими модели разкриха възможностите си в София

Участник в “Дакар” подготви трасето

Новият модел пикап Isuzu D-Max навъртя първите си километри на българска земя на територията на Висшето транспортно училище “Тодор Каблешков” в София. Автомобилът бе част от високопроходимите превозни средства, които участваха в първия офроуд хепънинг в столицата. Там вносители на различни марки представиха най-модерните системи за задвижване 4х4 и за сигурност при движение по коварни настилки.

Опитният пилот Тодор Христов, който е участник в легендарното рали “Дакар”, бе подготвил специално трасе. На него автомобилите показаха способностите си да се справят с трудни терени извън асфалтираните пътища. С предизвикателствата на изградените рампи и препятствия се справиха и други пикапи като Ford Ranger Raptor и Mahindra GOA, както и класически всъдеход като Land Rover Defender. За безопасното преминаване по трасето се грижеше републиканският и източноевропейски шампион по офроуд Цветомир Иванчев от фирмения отбор Hyundai Off-road Racing Team.

Всеки посетител с валидна шофьорска книжка имаше възможност да изпробва възможностите на пикапите, а също и на други модели със задвижване 4х4 като Honda CRV, VW Touareg, Toyota RAV4, Skoda Karoq, Nissan Qashqai, Ford Kuga, Dacia Duster, Lexus RX и др. На отделни щандове бяха изложени високопроходими автомобили на Dodge, Ram и Hyundai.

Сред феновете на автомобилите, които посетиха офроуд хепънинга, бяха изгряващите музикални звезди от телевизионни риалитита Тино и Ния. А сред официалните гости се появи шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев. Той представи стратегия за поетапно намаляване на жертвите по пътищата у нас до достигане на целта - кота нула.

Коментари

Задължително поле