Медитация помага на болни от рак и с високо кръвно Индийският гуру Шри Шри Рави Шанкар и д-р Фари Саатчоглу от Осло дойдоха в София

Станислав Владимиров: За Перник няма друго решение освен водата от „Белмекен“

Вътрешен човек отмъкнал металната каса от казиното в Борован

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков за СРС-тата с Румен Радев: Може би ще има още

Венцислав Караджов: В частния сектор има проблеми при обработване на лични данни

Спецпрокуратурата и МВР влязоха в офиси на Васил Божков

Потвърдиха кърви случай на коронавирус и в Обединените арабски емирства

Вандали оскверниха гробищата в град Баня

Димитър Дъбов, член на НС на БСП, пред „Труд“: БСП изглежда като лека кавалерия пред ГЕРБ В България ситуацията е много сложна, търси се нов политически субект

Проф. Кантарджиев: В България вече има желаещи да се изследват за коронавируса

Камион се обърна и затвори магистрала „Тракия“ към София

Силен вятър събори дърво върху лифт в Австрия В кабинките е имало деца, отишли на курс по каране на ски

Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля Албания

Нови три случая на коронавирус в Германия Над 130 са вече жертвите на болестта в Китай, заразените са близо 6000

ЕП гласува споразумението за раздялата с Великобритания

Новият хит: Банкова карта за ученици

Вече не е нужно да давате джобни пари на вашето дете, защото банкнотите не са на мода в училище. Новият хит и сред децата, а все по-често, и сред техните родители са детските дебитни карти. Причините за това са много. Родителят, на чиято сметка се открива картата, може да установи дневен или месечен лимит на картата. За всяка операция от детската карта, родителите получават sms/e-mail или се уведомяват чрез портала на интернет-банкиране. Така ненатрапчиво могат да следят, какво прави малчуганът.

Парите кеш не са на мода
Съвременните деца правят всичко електронно. Ако отрано използват банкови карти и онлайн услуги, те ще бъдат възпитани в духа на новите технологии и ще развият чувство са отговорност към собствените си разходи. Освен това голяма част от възрастните също плащат почти навсякъде с карта, а знаете какви са децата – копират и искат всичко да правят като големите.

Картата за малчугана е с преференции
При издаването на детската карта от Fibank трябва да носите акта за раждане на малчугана, който трябва да е навършил 7 години. При младежите над 14 г., които имат лична карта и искат продуктът да е на тяхно име, заявлението се подава заедно с родителя.

Сигурно се питате защо просто не си направите втора карта към съществуваща сметка? Ами, защото детските карти се ползват от преференции. Те са освободени от такси за откриване на сметка и поддръжка до навършване на пълнолетие на детето. Не се начисляват такси при теглене на банкомат на банката-издател, както и при плащане на ПОС терминал.

Fibank (Първа инвестиционна банка) издава безплатно до края на септември и аксесоари към детските си карти. Става въпрос за ключодържатели и силиконови гривнички, в които се вгражда микрокарта (допълнителна към основната детска карта). С тези продукти могат да се правят безконтактни плащания, без да се налага да се носи картата. Банката позволява и да „внедрите” дигитална карта в смартфона на детето си, което дава още една възможност за плащане на ПОС терминал.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.