Новият хит: Банкова карта за ученици

Вече не е нужно да давате джобни пари на вашето дете, защото банкнотите не са на мода в училище. Новият хит и сред децата, а все по-често, и сред техните родители са детските дебитни карти. Причините за това са много. Родителят, на чиято сметка се открива картата, може да установи дневен или месечен лимит на картата. За всяка операция от детската карта, родителите получават sms/e-mail или се уведомяват чрез портала на интернет-банкиране. Така ненатрапчиво могат да следят, какво прави малчуганът.

Парите кеш не са на мода

Съвременните деца правят всичко електронно. Ако отрано използват банкови карти и онлайн услуги, те ще бъдат възпитани в духа на новите технологии и ще развият чувство са отговорност към собствените си разходи. Освен това голяма част от възрастните също плащат почти навсякъде с карта, а знаете какви са децата – копират и искат всичко да правят като големите.

Картата за малчугана е с преференции

При издаването на детската карта от Fibank трябва да носите акта за раждане на малчугана, който трябва да е навършил 7 години. При младежите над 14 г., които имат лична карта и искат продуктът да е на тяхно име, заявлението се подава заедно с родителя.

Сигурно се питате защо просто не си направите втора карта към съществуваща сметка? Ами, защото детските карти се ползват от преференции. Те са освободени от такси за откриване на сметка и поддръжка до навършване на пълнолетие на детето. Не се начисляват такси при теглене на банкомат на банката-издател, както и при плащане на ПОС терминал.

Fibank (Първа инвестиционна банка) издава безплатно до края на септември и аксесоари към детските си карти. Става въпрос за ключодържатели и силиконови гривнички, в които се вгражда микрокарта (допълнителна към основната детска карта). С тези продукти могат да се правят безконтактни плащания, без да се налага да се носи картата. Банката позволява и да „внедрите” дигитална карта в смартфона на детето си, което дава още една възможност за плащане на ПОС терминал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес