Нови зелени зони в София – от ноември Ако сме с над три коли, не можем да абонираме всичките за зона

Снимка: Архив

Новите зелени зони в София ще бъдат въведени най-вероятно от 1 ноември. Това ще стане с промени в Наредбата за организация на движението в София, стана ясно на транспортна комисия в Столичния общински съвет. Общо 5500 места за платено паркиране от 1 лв. на час ще бъдат разкрити в районите „Лозенец“, „Оборище“, „Възраждане“ и „Красно село“. Отпадна идеята да бъде включен и „Триадица“, защото няма желание на гражданите. Следва да бъде подготвен доклад, който ако бъде одобрен от СОС, ще има едномесечен срок за граждански предложения за промени, след което за 3 месеца зоната ще бъде въведена.

Разширението се предвижда в горни „Лозенец” и в „Оборище“ между бул. „Хр. и Ев. Георгиеви“, бул. „Ген. Данаил Николаев“, бул. „Ситняково“, ул. „Черковна“ и ул. „Султан тепе“. В „Красно село“ – между булевардите „Иван Гешов“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“ и ул. „Георги Софийски“ и между ул. „Добруджански край”, ул. „Йоаким Кърчовски”, бул. „Тотлебен” и бул. „Скобелев”. Във „Възраждане“ – между булевардите „Сливница“, „Константин Величков”, „Скобелев” и ул. „Опълченска”.

Предвижда се и въвеждане на двугодишна винетка за паркиране на живеещите в районите на синя и зелена зона. Сега те могат да си набавят само едногодишен абонамент. Няма да можем, обаче, да си купуваме правото да паркираме в зелена зона пред блока за повече от три коли на апартамент.

Въвеждането на зоните ще струва 3,2 млн. лв., а прогнозните едногодишни приходи от тях са над 4 млн. лв. Центъра за градска мобилност планира с 900 хил. лв. да ремонтира и изгражда тротоари в новите зони, обясни пред „Труд“ Румяна Милова, която е на чело на Дирекция „Паркиране и гаражи“ в Центъра.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Хайде, че не можем да минем от трошляци по тротоарите и градинките, някой ги ползват и като складове, не са малко и фирмите, които си държат автомобилите пред блоковете.

  2. Ненаядени, създава се още работа за некадърници, които по цял ден да тормозят хората с коли – тези които движат икономиката на страната. Тези с зелените жилетки да се научат на занаят и да почнат да работят истинска работа, държавата не им е длъжна с нашите пари да ги храни!!!

    Останалите пари ще бъдат откраднати, няма никакви новопостроени паркинги в София, тази община е срам!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.