Нови играчи пуска ГЕРБ в кметската надпревара

Двама областни управители ще се борят за Пловдив и Хасково

Директор на училище влиза в битката за Русе

Здравко Димитров излезе срещу Тотев през 2015 г.

Трима нови играчи пуска ГЕРБ в кметската надпревара в знакови за партията градове. Изпълнителната комисия на партията вчера утвърди областните управители на Пловдив и Хасково Здравко Димитров и Станислав Дечев и директорката на Професионалната гимназия по облекло в Русе Диана Иванова за кандидат градоначалници.

Като най-интересна се очертава битката в Пловдив, където основни конкуренти ще бъдат кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров и на патриотите Славчо Атанасов. На миналите местни избори Атанасов загуби с 1000 гласа балотажа с Тотев.

В Русе и Хасково все още няма яснота за конкурентите на ГЕРБ с най-големи шансове да стигнат до балотаж. Диана Иванова е магистър по “Автоматизация на производството” от Русенския университет “Ангел Кънчев”. През 2018 г. е отличена с наградата “Директор на годината” на Синдиката на българските учители.

В момента Здравко Димитров е областен управител на Пловдив. Той е завършил “Спортна икономика”, има магистратури по “Психология”, “Публична администрация” и “Финансов мениджмънт”. На местните избори през 2015 г. Димитров се кандидатира за кмет срещу Иван Тотев, без да напуска ГЕРБ. Тогава зад него застана Реформаторският блок. На първия тур резултатът на Димитров беше 12 992 гласа, а на Иван Тотев изкара 47 752 гласа. Станислав Дечев е магистър по “Автоматика и системотехника” от пловдивския филиал на Техническия университет в София.

Коментари

Задължително поле