Директорът на „Рила“: Снимачният екип на Discovery Channel е бил информиран за забраните в парка Проверяват се трима служители на парка, които са наблюдавали процеса на заснемане и ще се установи дали и те не са нарушители

Със 121 депутати в зала парламентът започна работа

Братя Домусчиеви купиха Нова телевизия

Красимир Каракачанов: Крайно време е българските политици да спрат да правят експерименти с изборното законодателство Не е нито полезно, нито честно изборния закон да се променя преди всеки избори, заяви вицепремиерът

Какво е автобиография? Отговорът на радио „Ереван“

САЩ добиват рекордни количества петрол, свалят руските приходи За пръв път бяха отчетени над 12 млн. барела на ден

Китай вижда огромен потенциал в икономиката на Саудитска Арабия

Северна Корея поиска помощ заради недостиг на храна

Камелия Нейкова: ЦИК не за първи път ще се справя с промени в изборното законодателство, приети в последния момент

„Спейс екс“ изстреля израелския „Берешит“ към Луната (СНИМКИ)

Арестуваха двама души, планирали ислямистко нападение в Германия

Силен вятър, дъжд и застудяване днес

Русия е предоставила лекарства и медицинско оборудване на Венецуела

Шефът на НСИ: В преброяването през 2021 г. няма да има опции като „трети пол“, каквито са и европейските регламенти

Ердоган и Тръмп обсъдиха по телефона Сирия, борбата с тероризма и укрепването на икономическите връзки 

Нови социални услуги разкриват във Велико Търново Инвестицията ще е на обща стойност 2 760 000 лева

Нови социални услуги предстои да бъдат разкрити във Велико Търново. Това ще се случи, след като общината спечели проект за подобряване на социалната инфраструктура, който ще бъде финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Инвестиционното предложение предвижда създаване на комплекс за социални грижи за възрастни хора и лица с умствена изостаналост, а договорът за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ бе подписан в края на миналата седмица от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова.

Конкретните цели на проекта включват изграждането на нови сгради и ремонт на съществуващ обект, заедно с осигуряване на тяхното обзавеждане и оборудване. Това ще позволи предоставянето на следните нови социални услуги: „Център за грижа за лица с умствена изостаналост“ (4 броя с капацитет от 15 места всеки) във великотърновското село Церова кория и „Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване“ (1 брой с капацитет от 15 места) във Велико Търново.

Инвестицията ще бъде на обща стойност 2 760 000 лева, а 100 % от средствата са безвъзмездна финансова помощ.
Новите социални услуги ще допринесат за постигане на целите на националната стратегия за дългосрочна грижа и на общинските стратегически и планови документи.

Изграждането на новата социална инфраструктура в с. Церова кория е свързано с предстоящото закриване на дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Пчелище.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.