Нови 1667 случая на заразени с коронавирус за ден в Русия

Русия съобщи за нови 1667 случая на заразени с новия коронавирус за един ден. С тях общият брой на потвърдените случаи става 13 584, съобщи Ройтерс, позовавайки се на оперативния щаб за контрол на ситуацията с коронавируса. Броят на починалите за един ден се е увеличил с 12 души и вече е общо 106 човека.

Повече от половината от новите случаи на заразяване са на млади хора, предаде ТАСС, цитирайки щаба. 47,5 на сто от новите разболели се са на възраст от 18 до 45 години; 35,5 на сто на възраст от 46 до 65, а 12 процента - над 65 години, като почти 4 процента са по-възрастни от 80 г. Пет процента от новите случаи са деца. Всичките пациенти, както и лицата, които са били в близък контакт с тях, са под медицинско наблюдение.

Пациенти, излекувани от инфекцията, предизвиквана от новия коронавирус, които са били в тежко състояние, могат да бъдат заразни за околните до пет седмици след изчезване на клиничните признаци за пневмония. Това заяви заместник-директорът на Санктпетербургския научноизследователски институт по епидемиология и микробиология "Пастьор" Александър Семьонов.

Колкото по-дълго пациентът е в тежко състояние, толкова по-дълго отделя вируса в околната среда, заяви той в документален филм, излъчен по телевизия Росия-1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия