На 24 февруари 2019 да почерпят

Мартин, покровителят на българите в Европа Председателят на фондация “България” издава 2 списания, за да подпомогне бедстващи сънародници

Предупреждение за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Новостите в лазерната дентална медицина представят на европейски конгрес в Пловдив

Новостите в лазерната дентална медицина представят на европейски конгрес в Пловдив

Новостите от света на денталните лазери и тяхното клинично приложение ще бъдат представени от 30 март до 2 април на европейски конгрес по лазерна дентална медицина, който ще се проведе в Пловдив. Нови акценти са лекциите по приложение на лазерите в протетичната дентална медицина и CAD-CAM технологиите. Участниците в конгреса ще могат да наблюдават и клинични демонстрации върху пациенти в реално време. Съпътстващи събития са първият национален конгрес по Орална медицина и срещата на дипломантите от магистърската програма по лазерна дентална медицина от Университета в Генуа (Италия). „Възможността нашите зъболекари да бъдат обучени теоретично и практически от световни имена в тази модерна и бързоразвиваща се област е уникалната полза от този конгрес“, заяви проф. д-р Георги Тодоров, декан на ФДМ (Факултета по дентална медицина) към МУ-Пловдив.

зъболекарФДМ е сред малкото клинични центрове в Източна Европа, който е сертифициран за обучение и работа с дентални лазери. Създаденият през 2012 г. лазерен център към ФДМ разполага с уникална апаратура, подходяща за лечение на различни заболявания на зъбите и устната кухина. Все повече студенти започват да се интересуват от лазерната дентална медицина. Тя не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативен курс на обучение във факултета в Пловдив само през 2017 г. ще преминат 86 бъдещи зъболекари. „Лечението с лазери става все по-търсено и от пациентите, защото се различава от традиционните методи по това, че е минимално травматично, а възстановяването е в много кратки срокове“, каза доц. д-р Георги Томов, ръководител на Лазерния център към ФДМ.

Гост-лектори на конгреса ще бъдат водещи изследователи и клиницисти като проф. Х. Миязаки (Япония), проф. А. Палмон (Израел), проф. С. Бенидиченти (Италия), доц. Т. Тосун (Турция), д-р С. Паркър и д-р Р. Хана (Великобритания), д-р Е. Анагностаки (Гърция) и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.