Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Новостите в лазерната дентална медицина представят на европейски конгрес в Пловдив

Новостите от света на денталните лазери и тяхното клинично приложение ще бъдат представени от 30 март до 2 април на европейски конгрес по лазерна дентална медицина, който ще се проведе в Пловдив. Нови акценти са лекциите по приложение на лазерите в протетичната дентална медицина и CAD-CAM технологиите. Участниците в конгреса ще могат да наблюдават и клинични демонстрации върху пациенти в реално време. Съпътстващи събития са първият национален конгрес по Орална медицина и срещата на дипломантите от магистърската програма по лазерна дентална медицина от Университета в Генуа (Италия). „Възможността нашите зъболекари да бъдат обучени теоретично и практически от световни имена в тази модерна и бързоразвиваща се област е уникалната полза от този конгрес“, заяви проф. д-р Георги Тодоров, декан на ФДМ (Факултета по дентална медицина) към МУ-Пловдив.

зъболекарФДМ е сред малкото клинични центрове в Източна Европа, който е сертифициран за обучение и работа с дентални лазери. Създаденият през 2012 г. лазерен център към ФДМ разполага с уникална апаратура, подходяща за лечение на различни заболявания на зъбите и устната кухина. Все повече студенти започват да се интересуват от лазерната дентална медицина. Тя не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативен курс на обучение във факултета в Пловдив само през 2017 г. ще преминат 86 бъдещи зъболекари. „Лечението с лазери става все по-търсено и от пациентите, защото се различава от традиционните методи по това, че е минимално травматично, а възстановяването е в много кратки срокове“, каза доц. д-р Георги Томов, ръководител на Лазерния център към ФДМ.

Гост-лектори на конгреса ще бъдат водещи изследователи и клиницисти като проф. Х. Миязаки (Япония), проф. А. Палмон (Израел), проф. С. Бенидиченти (Италия), доц. Т. Тосун (Турция), д-р С. Паркър и д-р Р. Хана (Великобритания), д-р Е. Анагностаки (Гърция) и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.