Ново кръгово между „Младост“ и „Студентски град“

Новото съоръжение ще замести конфликтното в момента кръстовище между двата квартала, което става все по-натоварено.

800 000 лева ще струва изграждане на съоръжението

Ще улесни трафика

Пускат и велоалея на “Симеоновско шосе”

Ново кръстовище ще бъде построено в “Студентски град”, на булевардите “Св. Климент Охридски” и “Андрей Ляпчев”. Прогнозната цена в обществената поръчка на Столична община за изграждане на съоръжението, което ще е основната връзка между "града" на на младежите и жилищния комплекс “Младост”, е 800 хиляди лева.

Очаква се новото кръстовище да улесни интензивния трафик, както и да намали задръстванията в отсечката и рисковете от пътни катастрофи.

От Столична община са планирали и изграждане на велоалея и тротоари на обща стойност 1,8 млн. лв в участъка от бул. “Копенхаген” до “Софийски околовръстен път” на “Симеоновско шосе”. Велоалеята ще е част от пешеходното трасе. От общината ще положат усилия да запазят възможно най-много от дърветата, които са на тротоарното пространство. При кръстовището с ул. “Инж. Г. Белов” се предвижда уширение на съществуващата настилка, като шлюз към съществуващата спирка, която се измества спрямо новото положение. На местата на пешеходните пресичания в кръстовищата е предвидено понижение на бордюрите.

С други 1,2 млн. лв. от бюджета на общината ще бъде разширена ул. “Димитър Пешев” в участъка между ул. “Обиколна” и бул. “Цариградско шосе” с прилежаща инфраструктура, велотрасе и пешеходни тротоари. Целта е да се облекчи натоварения трафик по трасето.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони