Ново фентъзи от Дж. К. Роулинг

„Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” е хитът на седмицата

Катрин Уотърстън с главна женска роля

52_fantastic“Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” несъмнено е най-мащабната и очаквана филмова премиера на седмицата.

Сценарият е написан от авторката на “Хари Потър” Дж. К. Роулинг и е директно продължение на предишния филм “Фантастични животни и къде да ги намерим”, който пък бе базиран на едноименния роман на свръхуспешната фентъзи писателка.

В края на първия филм могъщият черен магьосник Гелърт Гриндълуолд (Джони Деп) е заловен от MACUSA (Магичният конгрес на Съединените Щати) с помощта на зоомага Нют Скамандър (Еди Редмейн). Гриндълуолд успява да избяга и започва да събира последователи, повечето от които не подозират истинската му цел – да създаде чистокръвни магове, които да властват над не-магичните същества. В опит да осуети плановете на Гриндълуолд, Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) призовава бившия си ученик Нют, който се съгласява да помогне на общото дело, като не може да предположи какви опасности ги очакват. Любовта и лоялността са поставени на изпитание – дори след най-добрите приятели и в семействата на все по-сериозно разделения свят на магьосниците…

Режисьор на “Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” (”Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”) е Дейвид Йейтс, за сценария отговаря самата Дж. Р. Роулинг, а в ролите ще видим Еди Редмейн, Джуд Лоу, Дан Фоглър, Катрин Уотърстън в главна женска роля, Алисън Судъл, Езра Милър, Клаудия Ким, Калъм Търнър, Зоуи Кравиц, Джони Деп и др.

Коментари

Задължително поле