Веселин Марешки: Гласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери и измамнициГласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери и измамници, за правото на същия този народ повече да не бъде лъган и ограбван и за правото му да живее достойно тук и сега. Това заяви днес след като упражни правото си на глас лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки

ЦИК: Машинното гласуване в Перник е преустановено, няма съществени нарушения в избирателните секции

7,23% е избирателната активност в област Велико Търново към 10 ч. Най-висока е в Златарица и Сухиндол, най-ниска – в Горна Оряховица

Валери Симеонов: Гласувах за това България да има в Европейския парламент дейни и смели хора

Волен Сидеров: Гласувах за повече пари за България, еднаква минимална пенсия и заплата за цяла Европа

Ангел Джамбазки: Гласувах за силна България в Европа на отечествата

Община Габрово ремонтира с 1,7 млн. лв. квартални улици До дни ще бъде обявена обществената поръчка

Избирателната активност за евроизборите до 9:00 часа е 3,9 %

Елена Йончева: Тази вечер България и Европа ще бъдат променени

„Джон Уик 3” нахлу в кината Киану Рийвс отново е добре облечен убиец

Сотир Цацаров: До момента има образувани 12 досъдебни производства за купуване на гласове

17 018 души учат в трите висши училища във Велико Търново Преподавателите във вузовете в областта през 2018/2019 учебна година са 1 087

66-годишен мъж е починал след сбиване на площад в Плевен

Корнелия Нинова: Гласувах за промяна и за справедливост

Изцяло без покрив остана автобусът, опитал се да мине под мост в Пловдив

Нов план на Борисовата градина предвижда възстановяване на стадион „Юнак“ Софиянци ще могат да гледат града си от панорамна площадка Телевизионната кула

Езерото „Ариана“ ще може да продължи да е ледена пързалка

В нов проект на Подробния устройствен план за Борисовата градина се предвижда стадион „Юнак“ да се ремонтира, и да се възстанови оригиналния му облик. Столичани вече могат да се запознаят с ПУП-а на Борисовата градина. Той бе предоставен от направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община на три районни администрации, на чиято територия е разположен паркът – „Средец“, „Лозенец“ и „Изгрев“ и по него се очаква да започне обществено обсъждане. С разработването на плана ще се избегне застрояването на парка, а той ще се върне към автентичния си вид с минимални намеси по вече съществуващите сгради и съоръжения.

За ново строителство в очертанията на Националния стадион и стадион „Българска армия“ се допуска само модернизация чрез частично покриване на трибуните с леки подвижни козирки.

Планът предвижда софиянци да могат да гледат града си и парка от високо изгледна площадка в сградата на телевизионната кула.

Преместваемите обекти около езерото „Ариана“ трябва да бъдат премахнати, а бирарията възстановена в автентичния й вид. Самото езеро може да продължи да действа като ледена пързалка през зимата.

Частната собственост на затворената къпалня „Мария Луиза“ не следва да възпрепятства отварянето й, пише в ПУП-а. Предвижа се определяне на къпалнята като обект със самостоятелна висока културна значимост, за който е необходимо да се определи самостоятелна превантивна устройствена защита в рамките на охранителната зона на резервата.

Ново застрояване се предвижда единствено в зоната между Розариума и ул. „Драган Цанков”. Предвидената сграда е висока максимално 10 м. и е предназначена за музей „Зелената памет на София”, в която може да се да се помещава и парковата администрация.

Предоставена е възможност за връщане на оригиналното му място на т.нар. Горски дом (дърворезбована архитектурна композиция) към ул. „Незабравка”. Предвижда се възстановяване на „Трите Дансинга“, както и изграждане на подлез към пешеходния тротоар пред сградата на Строителния техникум.

По отношение на настилките е предвидено спазване на оригиналната концепция, според която алеите се настилат с щуп. За резерватната част и охранителната й зона до бул. Яворов се допуска вместо щуп да се използва трайна настилка с подобна визия, а за лесопарковите участъци – водопропусклива настилка.

На мястото на конната база и игрищата на „Спортна София“ се планира формирането на паркова композиция. Двата обекта ще се преместят на други места в парка. В зоната на автокъща „Капитолия“ се предвижда изграждането на подземен паркинг. Допуска се реконструкция сграда срещу подхода към ресторант „Ловен дом” за нуждите на база за конна езда без промяна на параметрите. За център за спорт и култура „Пионер” се предвижда изграждането на изцяло нов комплекс, който ще поеме и част от спортните съоръжения на Спортна София.

Ще бъде реконструирано т.нар. „Климатично училище“. За Лятната читалня се предвижда възстановяване по автентични данни на павилиона за книги.
Планира се запазване на участъка от жп линията, който да бъде използван за атракцион.

В цялата „Борисова градина“ няма да се допуска разполагане на никакви рекламни елементи, както самостоятелно, така и по сгради, съоръжения с постоянен и временен характер.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.